Nieuws Bodegraven

sint jan nieuws Bodegraven
( 5 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws
Mededelingen 1 oktober

Wereldmissiedag van de Kinderen – Zaterdag 1 oktober is de collecte in deze viering bestemd voor het werk van Missio in Nairobi. Zij ondersteunen projecten die in het teken staan om de mensen daar op weg te helpen naar een menswaardig bestaan. Mogen de missionarissen die zich daar inzetten rekenen op uw gebed en financiële bijdrage? Hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Oogstdankdag – Op zondag 9 oktober vieren wij Oogstdankdag. Na de viering is er een deurcollecte voor de zusters van Naastenliefde in Rotterdam.

Ziekenzalving – De ziekenzalving in verpleeghuis Vijverhof is verplaatst naar donderdag 1 december.

Aanbidding – Vrijdagavond 7 oktober is er weer de maandelijkse aanbidding. Een moment van rust in Gods aanwezigheid. Vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur bent u vrij om zomaar even bij de Heer binnen te lopen in de kapel op de r.k. begraafplaats aan de Graaf Florisweg te Gouda.

Pelgrimini – zaterdag 15 oktober – We gaan met onze parochie weer pelgrimeren met elkaar. Fiets of rijdt u dit keer ook mee door onze prachtige parochie en buurparochie met uw pelgrimspaspoort? Neem gerust uw buurman, vriend of vriendin mee en geef u voor 1 oktober op! Een flyer vindt u uiteraard achterin de kerk. Meer informatie.

Nieuws
Zondag 9 oktober Oogstdankviering

Op zondag 9 oktober vieren we Oogstdankdag. Ontstaan uit een lange traditie waarbij met name de agrariërs dank wilden zeggen voor de binnen gehaalde oogst. In deze tijd kunnen wij Oogstdankdag vieren door naar ons eigen leven te kijken. Wat ontvangen wij als “oogst”? Hoe dankbaar kunnen wij zijn dat wij in vrede mogen leven, dat wij een dak boven ons hoofd hebben, dat wij elke dag voldoende eten op tafel hebben, dat wij van mensen om ons heen liefde mogen ervaren? Dat kunnen wij zien als onze oogst.

Het is ook goed ons te realiseren dat we zuinig moeten zijn op onze schepping, om ook in de toekomst vanuit deze schepping te kunnen oogsten. Van ons wordt tevens gevraagd om stil te staan bij mensen die het minder hebben en soms zelfs geen dak boven hun hoofd. Wij moeten omzien naar elkaar.

Vanuit onze geloofsgemeenschap steunen wij al jaren het werk van de zusters van moeder Theresa uit Rotterdam. Deze zusters koken dagelijks een warme maaltijd voor daklozen, zij kunnen uw en onze hulp heel goed gebruiken. U kunt uw steentje bijdragen door houdbare producten mee te nemen naar de viering, maar nog beter is om hen te steunen middels de deurcollecte welke aan het eind van de viering wordt gehouden.

U bent van harte welkom om mee te vieren op zondag 9 oktober om 9.00 uur. Voorganger in de viering is Pastor Kuipers. Na de viering bent u welkom voor een kopje koffie in de Doortocht.

Lia Nottelman

Bent u niet in de gelegenheid om te komen en wilt u toch de zusters steunen middels uw bijdrage?

Scan dan de QR code!

Vacatures
Kerkvrijwilliger Groene Hart Ziekenhuis

30-9-2022 – In het Groene Hart Ziekenhuis kunnen patiënten naar de kerkdienst. Dat is voor hen een moment van rust en bezinning. Wilt u meehelpen om dit mogelijk te maken? Als vrijwilliger gaat u op zaterdagochtend patiënten uitnodigen voor deze dienst. Of u gaat hen op zondagochtend op de afdeling ophalen en naar de kerkzaal brengen en na afloop weer terugbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen om beide ochtenden deze taken te doen. U doet dit eenmaal per zeven weken en bent daarmee van onschatbare waarde! Voor meer informatie klikt u hier. Of u kunt bellen met de geestelijke verzorgers: Louise Blok 0182-505898 (aanwezig op maandag, woensdag en donderdag) of Andrea de Jong 0182-505955 (aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag).

Nieuws
Ontmoetingsmiddag met ziekenzalving

Op donderdag 6 oktober organiseert het Zieken- en ouderenpastoraat na twee jaar corona weer een ontmoetingsmiddag voor ouderen. We starten om 14.00 uur met een Eucharistieviering, waarbij gelegenheid is om het sacrament van de Ziekenzalving te ontvangen. Na de viering gaan wij naar de Doortocht voor een gezellig samenzijn met een kopje koffie met wat lekkers en een drankje. De Ziekenzalving is niet alleen bedoeld voor ouderen in hun laatste levensdagen, maar voor alle ouderen om kracht en zegen te ontvangen om alle ongemakken van de ouderdom te kunnen dragen. Alle parochianen van 75 jaar en ouder krijgen hiervoor een uitnodiging, maar uiteraard is iedereen welkom, ook diegenen die de Ziekenzalving (nog) niet willen ontvangen.

U dient zich wel aan te melden i.v.m.de organisatie in de kerk en in de Doortocht. U bent van harte welkom.

Het Ouderen- en Ziekenpastoraat,

Piet van Velzen en Ike Hoogenveen

                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Bestuur
Tarieven geloofsgemeenschap

Hieronder vindt u de tarieven van de geloofsgemeenschap St. Willibrordus per 1-1-2022

Sint Jan de Doper parochie