Nieuws Reeuwijk

sint jan nieuws Reeuwijk
( 6 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws
Kinderwoorddiensten

Zondag 27 november was de eerste kinderwoorddienst ten behoeve van de Advent. Tijdens de advent wordt er voor de kinderen in de H.H. Petrus en Pauluskerk iedere zondag een kinderwoorddienst verzorgd, vier in totaal.
Op zondag 11 december, tijdens de derde kinderwoorddienst is er een inzameling van kinderspeelgoed van 0 tot en met 12 jaar.
Speelgoed, boeken, puzzels, rammelaars, knuffels, alles is welkom. Het speelgoed wordt door de speelgoedbank in Goude verdeeld onder de gezinnen met een laag inkomen. Ook het kinderdag centrum waar gehandicapte kinderen dagelijks dagbesteding volgen krijgen speelgoed naar behoefte.

Inlever adres:
Tijdens de viering van 11 december of op het secretariaat van de kerk, geopend dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur.

Dorpsweg 22, Reeuwijk

Nieuws and Nieuws
Kerstmarkt 2022 Reeuwijk

Na een aantal jaren van afwezigheid wordt er dit jaar weer de kerstmarkt gehouden rondom de H.H. Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-Dorp.

Van maandag 5 december tot en met 10 december is er bij de H.H. Petrus en Pauluskerk de verkoop van kerstbomen. Dagelijks van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Op vrijdagavond 9 december starten we de kerstmarkt.
Om 18.00 uur kunt u in de H.H. Petrus en Pauluskerk van een Winterse maaltijd genieten van Slagerij van Meurs, inloop vanaf 17.30 uur. Prijs hiervoor is € 11,50 (u kunt zich opgeven met de bestelstrook die bij De Voorloper zat) .
Om 20.00 uur is er een optreden van het zanggezelschap WE uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Het entrée is gratis. Aansluitend is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn in de kerk.
Op zaterdag 10 december van 11.00 uur tot 16.00 uur wordt de kerstmarkt gehouden. De alom vertrouwde activiteiten vinden weer plaats, zoals: het rad van avontuur, enveloppen trekken, verkoop van kerstspullen en kerststukjes. Natuurlijk kun je genieten van de glühwein, de chocolademelk, erwtensoep, koffie, thee en niet te vergeten de heerlijke oliebollen.

Nieuws
Kerst Inn, donderdag 22 december 2022

Op donderdag 22 december wordt er weer een Kerst Inn georganiseerd in de Ark te Reeuwijk-Brug.
Op de mooie datum 22-12-2022 proberen we van 10.00 tot 14.00 uur een gezellige kerstbijeenkomst voor u te organiseren. We starten met een Eucharistieviering.
Laat u verrassen en wacht op de uitnodiging die de senioren rond half november zullen ontvangen. Daarin leest u alle informatie.

Organisatie Kerst Inn

Nieuws
OPROEP VOOR HET INZAMELEN VAN JONGENS-KLEDING

Dit is een bericht voor en een oproep aan jongeren (jongens en hun ouders) van de PKN gemeente De Ark in Reeuwijk Brug en de Katholieke parochie Sint Jan de Doper (de Goede Herder) in Reeuwijk Dorp.

In het GR 8 hotel in Bodegraven verblijven meer dan 100 vluchtelingen jongens, zij worden alleen gaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s) genoemd. Zij zijn 13 tot 17 jaar oud en komen onder meer uit Syrië, Somalië, Iran, Irak en Eritrea. Het COA (centraal orgaan opvang asielzoekers) biedt in samenwerking met het GR 8 hotel een noodopvang voor deze jongens. Zodra er ergens een plek is in een AZC (asielzoekerscentrum) in Nederland, vertrekken deze jongens weer, om vanuit het AZC de asielprocedure en asielaanvraag in gang te zetten.

Deze jongens komen vaak alleen in hun vluchtkleding en hebben geen andere kleren bij zich. Zij hebben voor de wintermaanden dan ook dringend behoefte aan warme kleding. Daarom vragen we jullie: Zouden jullie jullie kleren, die jullie niet meer dragen of die te klein zijn, willen brengen in de kerk de Ark of in de katholieke kerk in Reeuwijk ?

Kleding brengen is mogelijk tijdens openingstijden secretariaat; di, woe, donderdag van 9.00-12.00 uur, Dorpsweg 22, of eventueel achterin de Mariakapel te zetten. Daar staan 2 boxen: één voor schoenen en één voor kleding. Deze jongens zullen vast erg blij zijn met jullie giften

Wij zoeken:
Truien en hoodies en t-shirts in de maten S en M.
Lange jeansbroeken in de maten 27-31, XS, S en M.
Sportkleding en joggingbroeken in de maten XS, S en M.
Warme winterjassen in de maten S, M, en L.
Sneakers en sportieve schoenen in de maten 39-44.

Contactpersoon voor de Katholieke Parochie in Reeuwijk Dorp is:
Marie-Françoise van der Does, tel. 0683797490; familiedoes@planet.nl

Contactpersoon voor de PKN gemeente De Ark in Reeuwijk Brug is:
Meeke Rietberg, tel. 0622439818; meeke-rietberg@jan-jansen

Nieuws
Bloemetje van de maand

Vanaf de maand september zijn we met een nieuw initiatief van gestart. Op de eerste zondag van de maand staat er een boeketje bloemen op het altaar welke na afloop van de viering gebracht wordt bij iemand die op dat moment een steuntje in de rug kan
gebruiken.

Uw hulp is daarbij onmisbaar. Omdat op het secretariaat niet altijd bekend is wie daarvoor in
aanmerking zou kunnen komen vragen wij u om door te geven als er iemand in uw omgeving ziek
is, in een moeilijke periode verkeerd, een opkikker nodig heeft om weer verder te kunnen of iets
zeer bijzonders te vieren heeft.

Op het secretariaat hebben we veel contacten maar soms is er iets gebeurd waar we niet vanaf
wisten en wat achteraf een kaartje, bloemetje, bezoekje of blijk van medeleven had verdiend.
Uw melding is dus welkom: 0182-392310 of reeuwijk@sintjandd.nl
Alvast dank, Nel, Jolanda en Leny

Nieuws
Kerstconcert Vivace

Op zondag 18 december a.s. presenteert Vivace het concert ‘Op weg naar Kerst’ in de H.H.
Petrus & Pauluskerk. Aan dit concert werken mee Edwin Vooijs op piano/orgel en Marinke
Dormaar op dwarsfluit.

Het concert begint om 16.00 uur, kerk open vanaf 15.30 uur, de toegang is gratis, na afloop is er
een collecte bestemd voor Vivace.

Sint Jan de Doper parochie