Alpha cursus

header achter

Alpha cursus

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Of wil je meer te weten komen over het katholieke geloof?

Theo

“Samen openlijk over geloofspunten praten betekende veel voor mij. Vastigheden en twijfels werden uitgesproken. In onze groep werd niemand ‘weggezet’ of in een hokje geplaatst. Voor mij voelden de avonden als het Bijbelse: ‘Waar twee of drie in mijn naam bijeen zijn, ben Ik in hun midden.’”

Wat is de Alpha cursus?

Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarbij je op een ontspannen manier meer ontdekt over de basis van het katholieke geloof. Het is gratis, leerzaam en ook gewoon leuk!

Doe mee

Elke avond begint met een gezellige maaltijd, waarna een spreker op een begrijpelijke manier uitleg geeft bij de hoofdvraag van die avond. Ze gaan in op vragen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Hij aan het kruis? Waarom en hoe kun je bidden? En hoe zit het met de Kerk? In gespreksgroepen praat je hierover verder onder begeleiding en in ontspannen sfeer.

Leerling zijn

In gespreksgroepen praat je hierover verder onder begeleiding en in ontspannen sfeer. We zijn geroepen om leerling te zijn van Jezus en leerlingen te maken.

Aanmelden

Klik op aanmelden en vul het formulier in. 

Bekijk hieronder wanneer er een nieuwe cursus van start gaat.

Aanmelden

Nieuwe cursus

De nieuwe cursus begint op maandag 27 maart 2023.

Sint Jan de Doper parochie