Alpha cursus

header achter

Alpha cursus

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Of wil je meer te weten komen over het katholieke geloof?

Maaike

“Het waren waardevolle weken om elkaar te ontmoeten. Niet alleen als persoon, maar ook als gelovige en om dat uit te diepen met elkaar en de ander.”

Wat is de Alpha cursus?

Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarbij je op een ontspannen manier meer ontdekt over de basis van het katholieke geloof. Het is gratis, leerzaam en ook gewoon leuk!

Doe mee

Elke avond begint met een gezellige maaltijd, waarna een spreker op een begrijpelijke manier uitleg geeft bij de hoofdvraag van die avond. Ze gaan in op vragen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Hij aan het kruis? Waarom en hoe kun je bidden? En hoe zit het met de Kerk? In gespreksgroepen praat je hierover verder onder begeleiding en in ontspannen sfeer.

Wist je dat…

Alpha een hulpmiddel is om samen met anderen over het christelijk geloof in gesprek te gaan. De cursus is overal ter wereld hetzelfde en wordt gegeven in alle denominaties van de kerk. Wereldwijd hebben miljoenen mensen Alpha gevolgd. De cursus wordt in meer dan honderd landen en talen gegeven. Uit onderzoek van Alpha Nederland blijkt dat 92%  Alpha ervaart als een positieve invloed op hun leven en geloof. Meer dan de helft van de Alpha deelnemers heeft op Alpha Gods liefde ervaren. Alpha is er ook voor jou!

Aanmelden

Klik op aanmelden en vul het formulier in. 

Bekijk hieronder wanneer er een nieuwe cursus van start gaat.

Aanmelden

Nieuwe cursus

De Alpha-cursus van 2024 is inmiddels afgelopen. De nieuwe cursus begint op woensdag 15 januari 2025 met een proefavond in Gouda.

De cursus van 2025 vindt plaats op woensdagavond (18.15 uur tot 21.30 uur):

• 15 en 29 januari
• 5, 12, 19 en 26 februari
• 12, 19 en 26 maart
• 2 en 9 april

Locatie: Antoniuszaal, Aalberseplein 2, Gouda

Ilonka

“Het bracht mij dichter bij God. Er was een gevoel van gemeenschap zijn en vertrouwen in elkaar. Het was erg mooi!”

Sint Jan de Doper parochie