Ankerzondag

Ankerzondag

Kom en ervaar en vier samen.

Ankerzondag

Tijd voor geloof
en ontmoeting.

Gezinsochtend

Wat is de Ankerzondag?

Voor iedereen die verlangt om in geloof met elkaar samen te zijn en God en elkaar te ontmoeten is er elke maand in onze parochie de Ankerzondag. Ieder met zijn/haar leeftijdgenoten het geloof ontdekken, elkaar ontmoeten en samen de eucharistie vieren.

Meer informatie

Jeroen zegt:

Wij waren erg blij verrast met de Ankerzondag! We voelden ons heel gastvrij ontvangen en we hadden een mooie catechese over Paulus’ brief aan de Filippenzen, heel toegankelijk en fijn om naar te luisteren en

daarna uit te wisselen in kleine groepjes… Heel fijn ook dat onze jongste zoon bij de creche kon blijven tijdens de mis en toch tijdens de communie met de crèche mee naar voren mocht voor een zegen… Mooi om te

zien… Tijdens de mis werd ik ook geraakt door het levende geloof in de Kerk! Preek, muziek (jonge band! Heel mooi!) eigenlijk alles… we kwamen heel blij uit de kerk!

Kom en ervaar en vier samen

“Mooie bijeenkomsten vol ontmoeting, een uitdagende catechese en eucharistie.”

Crèche

Tijdens de Ankerzondag is er voor onze jongste parochianen (tot vier jaar) altijd de mogelijkheid om bij de crèche te spelen. Dit kan zowel tijdens de catechese als tijdens de eucharistieviering. Zo raken zij op jonge leeftijd spelenderwijs vertrouwd met de Blijde Boodschap van onze Heer. Tijdens de uitreiking van de communie worden alle kinderen meegenomen naar de kerk voor de zegen. Wilt u uw kind liever zelf meenemen voor de zegen, dan kunt u dit vooraf aan de leidsters doorgeven.

Kinderprogramma

Het catecheseprogramma voor de kinderen is ingedeeld in twee leeftijdsgroepen: 4-7 jaar en 8-11 jaar. Voor deze groepen wordt gebruik gemaakt van de catechesemethode ‘Het Licht op ons Pad’. Dankzij de opbouw van deze methode kunnen kinderen op ieder willekeurig moment – ook zonder voorkennis – aansluiten. De kinderen maken kennis met de Bijbel maar raken ook vertrouwd met gebeden, heiligen en de christelijke feesten die de Rooms-Katholieke Kerk rijk is.

Tienerprogramma

Voor tieners (12-16) is er een tienerprogramma ‘Rock Solid RK’. Met spellen en verdiepende onderdelen ontdekken tieners elkaar en de Bijbelse boodschap over actuele thema’s. Thema’s als mode, liefde, gamen en geloof (bijv. bidden) worden besproken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema, tieners kunnen op elk moment instappen zonder voorkennis.

Programma voor volwassenen

Ook voor volwassenen wordt er tijdens de Ankerzondag een inspirerend catechesemoment georganiseerd. Eerst wordt het thema van de dag door een spreker ingeleid. Vervolgens wordt het thema aan de hand van vragen in kleine groepjes besproken. Ook is het mogelijk om even aan te sluiten bij de aanbidding. Aan het einde van de catechese wordt er een korte terugkoppeling gehouden. We zijn benieuwd of ook u met nieuwe inzichten en enthousiasme naar huis gaat!

Sint Jan de Doper parochie