Bijbelgroep

Bijbelgroep


Wat doen we precies in de Bijbelgroep?
We lezen bijvoorbeeld de verhalen uit de boeken Genesis en Exodus en de Profeten en ook de teksten uit het Evangelie krijgen alle aandacht. We bespreken met elkaar wat deze teksten nu voor ons betekenen. We staan dan stil bij de vragen van vandaag: wat is de zin van alles wat mij overkomt, en wat heeft dit alles met God en met mijn geloof te maken?

Wat is de ervaring van deelnemers?
De ervaring van de deelnemers is dat het samen met elkaar lezen en bespreken heel verrassend en verrijkend is. Je krijgt een andere kijk op je geloof en wat dat in je leven kan betekenen.

Kan ik zomaar meedoen?
Ieder die interesse heeft om samen in de bijbel te lezen en daarover met elkaar te praten, is van harte welkom. De Bijbelgroep komt in Gouda bijeen. Bij voldoende belangstelling kunnen we ook op andere plaatsten nieuwe groepen starten!
Aanmelden kan via parochie@sintjandd.nl.

Wat heeft u nodig?
Het enige wat u nodig hebt is een Bijbel en als u er nog geen hebt, kunt u die het beste aanschaffen. Vraag in de boekhandel dan naar de gezamenlijke Nieuwe Bijbel Vertaling van de NBG en de Katholieke Bijbelstichting. Via een bekende website op het internet kunt u deze bijbel ook tweedehands krijgen voor 20 of 30 euro.Sint Jan de Doper parochie