CantaRellen

CantaRellen


De kans dat u afgelopen jaar iets heeft gehoord van kinderkoor CantaRellen is groot. Niet alleen zingt CantaRellen regelmatig bij gezinsvieringen in Reeuwijk Dorp en ook andere kerken in onze parochie, ook zingt ze elk jaar in het Evertshuis voor bejaarden uit Bodegraven. Daarnaast leverde ze haar bijdrage aan de televisieviering en sinds corona post CantaRellen ook regelmatig online filmpjes op YouTube.

De naam CantaRellen heeft niets met paddenstoelen te maken. Het is de samensmelting van de woorden Canta (Latijn voor ‘zingen’) en Rellen (Nederlands voor ‘snel en druk praten’) en dat is precies wat ze doen. CantaRellen willen natuurlijk met elkaar zingen, en blijven daarnaast met elkaar ook drukte maken. Het belangrijkste doel van CantaRellen is dat de kinderen zich gezien, gewaardeerd en welkom voelen bij CantaRellen. Dit vormt de basis waardoor kinderen leren zingen en vertrouwd raken met de kerk. Met deze benadering zingen zo’n 20 (niet alleen katholieke) basisschool-kinderen bij CantaRellen.

Het repertoire van CantaRellen past helemaal bij het karakter van CantaRellen. CantaRellen zingt traditionele kinderkoorliederen en net zo vaak moderne nummers van bijvoorbeeld kinderen voor kinderen, Maan of Nick & Simon. Soms ook met eigen teksten, altijd met overdadig enthousiasme.Sint Jan de Doper parochie