Eucharistische aanbidding

Eucharistische aanbidding


Wat zie ik en wat betekent dit?
Wij geloven dat in de Eucharistieviering tijdens de consecratie de hostie -een stuk ongerezen brood- verandert in het werkelijke Lichaam van Christus. We geloven dat Jezus dan geheel aanwezig is in de hostie. We zien de hostie, ofwel het brood, maar geloven dat Jezus daarin geheel aanwezig is. We noemen deze geconsacreerde hostie daarom ook wel het ‘Allerheiligste’. We geloven dat alleen al door bij deze hostie te zijn of te kijken naar de hostie, en dus naar Christus zelf, we een bijzonder moment met Jezus kunnen ervaren. Zo dichtbij wil Hij bij ons zijn.
Bij de aanbidding wordt daarom een hostie in een versierde houder, de monstrans, op het altaar gezet. De Heer is zo goed zichtbaar voor iedereen.

Wat kan ik doen?
De vraag is niet zo zeer wat jij kunt doen, maar wat Hij voor jou kan doen. Jezus aanbidden betekent in alle rust bij Hem zijn; Hij kijkt naar jou en jij kijkt naar Hem.
Kom daarom eens binnen tijdens de aanbidding en ga gewoon eens even rustig bij Hem bidden. Als je niet weet wat of hoe te bidden: gewoon even in alle stilte bij Hem zijn is ook goed. Of vertel Hem gewoon eens wat jou bezig houdt. Je kunt altijd naar Jezus toe komen om jouw dankbaarheid, problemen, zorgen, vragen, verdriet of spijt bij Hem neer te leggen. Je kunt Hem alles zeggen. Dát is bidden.

Waar kan ik voor Eucharistische aanbidding terecht?

Iedere eerste vrijdag van de maand wordt aanbidding gehouden in de kapel op de r.-k. begraafplaats aan de Graaf Florisweg van 19.30 en 21.00 uur.

In de periode vóór Pasen en Kerstmis worden er Vieringen van Barmhartigheid gehouden, waar je het Sacrament van Boete en Verzoening kunt ontvangen (zie elders op onze website). Bij deze vieringen is er ook altijd een moment van aanbidding.Sint Jan de Doper parochie