Wat is de Ankerzondag?

Wat is de Ankerzondag?


Voor iedereen die verlangt om in geloof met elkaar samen te zijn en God en elkaar te ontmoeten is er elke maand in onze parochie de Ankerzondag. Ieder met zijn/haar leeftijdgenoten het geloof ontdekken, elkaar ontmoeten en samen de eucharistie vieren. De Ankerzondag vervangt de Gezinsochtend. De kerk blijft vernieuwen en de naam gezinsochtend omvat ‘gelukkig’ al een tijdje niet meer de doelgroep die deze ochtend bezoeken. Ook alleenstaanden, stellen zonder kinderen, ouders met volwassen kinderen, én opa’s en oma’s weten de weg inmiddels te vinden. Door een nieuwe naam en nieuw logo hopen we dat ook u/jij zich welkom voelt! Want de kerk is immers van God en Zijn mensen. Die Kerk zijn wij met elkaar en daar mogen we aan blijven bouwen. Komt u binnenkort ook langs tijdens de catechese en ontmoeting voorafgaand aan de Eucharistieviering? We horen graag hoe u het vond en geef ons feedback, zodat we kunnen blijven vernieuwen waar nodig en mogelijk is!

Wie?                Voor iedereen uit Parochie Sint Jan de doper en alle andere geïnteresseerden. Iedereen is welkom van jong tot oud. Uiteraard is er iedere Ankerzondag crèche voor de jongsten.

Wat?               De Ankerzondag is een plek voor iedereen die op zoek is naar zingeving en ontmoeting met God. Om 09:15 uur staat de koffie en thee voor u klaar. We starten om 09:30 uur de catechese en vieren aansluitend om 11:00 uur met elkaar de Heilige Mis. Tijdens de catechese is er een passend programma voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Waar?           De Ankerzondag is een parochiebreed initiatief en wordt gehouden in en rondom onze parochiekerk, de Josephkerk, Aalberseplein 2 in Gouda. We maken gebruik van de kerk, pastorie en de naastgelegen school zodat we alle leeftijdsgroepen een plek kunnen geven tijdens de catechese.

Wanneer?       In de eerste helft van het seizoen 2021-2022 houden we de Ankerzondag op de tweede zondag van de maand. Door meerdere praktische redenen zal de Ankerzondag in het tweede deel van het seizoen op de eerste zondag vallen. Schrijft u ze ook in uw agenda?

 • Zondag 12 september 2021                         
 • Zondag 10 oktober 2021                              
 • Zondag 14 november 2021                          
 • Zondag 12 december 2021                           
 • Zondag 9 januari 2022                                 
 • Zondag 13 februari 2022
 • Zondag 6 maart 2022
 • Zondag 3 april 2022
 • Zondag 1 mei 2022
 • Zondag 5 juni 2022 (Pinksteren)
 • Zondag 3 juli 2022

Vragen?         Heeft u vragen en/ of wilt u op de hoogte blijven van gerelateerde activiteiten die worden georganiseerd binnen onze Sint Jan de Doper parochie? Stuur een email naar: [email protected]Sint Jan de Doper parochie