Bedevaart Rome


Bedevaart Rome
Datum04-10-2022
LocatieRome
Aanvang14.25 uur
Aanmelden Aanmelden

Programma Parochiereis Rome 4 oktober 2022

  • 5 nachten 779 euro op basis van half pension
  • KLM naar Rome Vluchttijden 4 oktober 14.25 – 16.35 & 9 oktober 19.40 – 22.05
  • Inbegrepen ; half pension, vervoer, tansfer luchthaven – hotel, hotel – luchthaven, entrees, 2pk waar nodig op basis van indeling, zeer beperkt aantal 1pk aanwezig
  • Hotel : Monastery Stays, we verblijven in het gasthuis Zusters Franciscanessen, Casa procura madre del divin pastore

Dag 1

Reisdag

Dagafsluiting Kapel Zusters Franciscanessen

Diner

Dag 2

De volgende dag staat in het teken van Petrus! We staan vroeg op om met elkaar de Eucharistie te vieren in de Sint Pieter. Aansluitend is de audiëntie bij 266E  de opvolger van Petrus: Paus Franciscus. Na de lunch op eigen gelegenheid dalen we af tot aan het graf van Sint Petrus, dichterbij kun je niet komen.

Dag 3

Donderdag staat in het teken van woorden en daden! We bezoeken het graf van Paulus in ‘zijn’ kerk: Paulus  buiten de Muren. Paulus de man van het woord! Daden gaan we zien en beleven door een bezoek te brengen aan de gemeenschap van Sant’Egidio. Opgericht in 1968 en vandaag de dag aanwezig in meer dan 60 landen. Drie woorden zijn kenmerkend voor deze beweging: gebed, armen en vrede.

Dag 4

Vrijdag bidden we de kruisweg op een wel heel bijzondere plek: de Via Appia. Ooit klonken daar de woorden: ‘Qua Vadis? ’ Waar ga je naar toe Petrus?’ Er is geen mooiere plek om je zelf die vraag te durven stellen. Op deze dag mogen de catacomben niet ontbreken.

Dag 5

Onze laatste volle dag in Rome bezoeken we de Santa Maria Maggiore en wandelen we door het oude Rome, zijn we ‘gewoon’ de toerist die de Trevi Fonteinen bewondert. We pakken de draad van het pelgrim zijn weer op als we aandacht besteden aan Adrianus, onze Nederlandse Paus.

Zondag vieren we de Eucharistie in de  Kerk der Friezen, zijn we even thuis in Rome. Na het Angelusgebed.

Transfer Hotel naar luchthaven en terugvlucht.

Ongetwijfeld heeft u en heleboel vragen of u wilt vast in de stemming komen voor deze bijzondere reis. Kom dan naar de bijeenkomst op donderdagavond 21 juli, 20.00 uur in de zaal van de Sint Victorkerk, Zuidkade 176 Waddinxveen. (Inloop aansluitend aan de Mis van 19.00 uur)

Op die avond vertellen we u meer onze bedevaart, over de trage vragen die u iedere dag meekrijgt, hoe we met elkaar het geloofsgesprek aangaan, om ons te helpen leerling van de Heer te zijn.

Sint Jan de Doper parochie