GoudAder lezing


GoudAder lezing
Datum09-05-2023
LocatieVeste, Gouda
Aanvang20.00 uur
Aanmelden Vrije inloop
Meer informatie over GoudAder lezing

DE LIEDTEKSTEN VAN HUUB OOSTERHUIS

Op eerste Paasdag overleed Huub Oosterhuis, 89 jaar oud. Hij schreef meer dan 700 liederen, die bij veel mensen erg geliefd zijn. Uit de teksten, die sterk Bijbels geworteld zijn, spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid. Aan de hand van een aantal liederen – bekende en minder bekende – neemt Kees Kok ons in zijn GoudAder-lezing mee in het gedachtegoed van Oosterhuis. Wat was de visie van Oosterhuis op de Bijbelse verhalen, op de betekenis van Jezus, op de geloofstraditie en op ons samenleven? Hoe vinden we dat terug in zijn liederen en welke functie hebben die in de liturgie? We horen over zijn inspiratiebronnen, maar ook over de kritiek die er op zijn werk is geweest. Een octet zal de liederen ook laten klinken. De lezing stond al gepland, maar krijgt nu nog sterker het karakter van een eerbetoon.

Kees Kok is theoloog en heeft sinds 1980 intensief samengewerkt met Huub Oosterhuis, onder meer in de Amsterdamse Studentenekklesia (nu Ekklesia Amsterdam) en de Stichting Leerhuis & Liturgie. Ook heeft hij werk van Oosterhuis vertaald (Duits) en uitgegeven. Sinds 2021 is hij voorzitter van de Stichting Huub Oosterhuis Fonds.

De lezing vindt plaats bij de Protetantse Kerk de Veste, Ridder van Catsweg 300, en begint om 20.00 uur. De kosten bedragen € 5 incl. koffie/thee (contant of via QR-code). De lezing is eveneens te volgen via een livestream. Ook dan wordt een bijdrage van € 5 op prijs gesteld. Voor meer informatie zie www.devestegouda.nl/goudader/

Sint Jan de Doper parochie