Vastenactie: Happen & trappen


Vastenactie: Happen & trappen
Datum19-03-2023
LocatieGouda
Aanvang11.00 uur
Aanmelden Aanmelden

Op 19 maart gaan we met z’n allen fietsen (met de auto mag ook, het gaat om het meedoen). We genieten deze dag op elke plek die wij aandoen van diverse heerlijke Indonesische lekkernij.

Eucharistieviering in Gouda

Om 11.00 uur wordt gestart met een viering in de H.-Josephkerk, Aalberseplein 2 in Gouda. Na de viering kun je genieten van heerlijke koffie of thee met een lekkere Indonesische lekkernij.

Documentaire Harapan Jaya en vertelling zuster Jeannette van Paassen

Vervolgens stap je op de fiets (of in de auto) naar Boskoop. Daar word je wederom iets heerlijks uit de Indonesische keuken gepresenteerd. Al happend kijk je naar een documentaire over Harapan Jaya van de indertijd zeer bekende Ria Bremer. De oprichtster van Harapan Jaya, zuster Jeannette van Paassen, is in de docu van 1986 een vitale veertiger. Inmiddels is zij geen veertiger meer qua leeftijd, maar van geest nog steeds even vitaal als toen. Zij vertelt ons alles over Harapan Jaya, over het toen en nu.

Om af te sluiten…

Daarna trappen we naar de Doortocht in Bodegraven. Daar genieten we van een gezellige borrel, een kleine Indonesische markt én van een heerlijke Indonesische maaltijd. Daarmee sluiten wij de dag af. Na gedane Happen & Trappen is het goed rusten.

Programma:

  • 11.00 uur: Start in Gouda in de viering van 11.00 uur. Voorganger in de viering is Kapelaan van Paassen. Aansluitend koffie/thee met een Indonesische lekkernij.
  • 13.00 uur Vertrek naar Boskoop.
  • 13.30 uur Documentaire over Harapan Jaya met een vertelling door Zr. Jeanette van Paassen. Tevens genieten van een heerlijk Indonesisch gerechtje.
  • 15.30 uur Vertrek naar Bodegraven
  • 16.00 uur Aankomst in Bodegraven, ontvangst met een welkomstdrankje.
  • Een praatje en foto’s van Kapelaan van Paassen en een Indonesische markt.
  • 17.00 uur Aanvang Indonesische maaltijd. Op achtergrond toepasselijke muziek
  • 19.30 uur afsluiting

(Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een deel van het programma.)

Opgeven

Opgave vóór woensdag 12 maart via dit aanmeldformulier. Heeft u vragen, dan kunt u een mail sturen naar vastenactie@sintjandd.nl. Kosten voor deze activiteit bedragen €30,00, ook als u slechts een deel van de dag aansluit. De opbrengst gaat naar ons vastenactieproject: Harapan Jaya!

Sint Jan de Doper parochie