Financiën

Financiën

Dat wat je geeft, maakt je betrokken.

Giften en schenkingen

De parochie is voor haar werkzaamheden volledig afhankelijk van giften en schenkingen. Met jouw bijdrage steun je het werk van de parochie en haar lokale geloofsgemeenschappen.

Mijn kerk verbindt, mijn kerk in balans

De kerk krijgt geen subsidie. personeel, missionaire en maatschappelijke projecten, maar ook onderhoud van het gebouw, de koffie, kosten geld. Daarom is er jaarlijks de actie Kerkbalans

Meer over kerkbalans

Financieel jaaroverzicht

Lees over de begroting, inkomsten en uitgaven van de parochie.

Bekijk overzicht "Financiële huishouding parochie"

Welke betaalmethoden zijn beschikbaar in de parochie.

Welke betaalmethoden zijn beschikbaar in de parochie.

Collecte in de kerk(contant)

Van zelfsprekend kunt u in de collecte bijdrage geven met contant geld tijdens de vieringen.

Givt app

Givt is een mobiele app waarmee gebruikers geld kunnen overmaken tijdens de mis of bijeenkomsten. Het biedt een eenvoudige en snelle manier om bij te dragen aan de parochie of geloofsgemeenschap. Gebruikers kunnen geld overmaken via de app, met verschillende betaalmethoden. De app is speciaal ontwikkeld voor geloofsgemeenschappen.

Bekijk de website van Givt

QR-code

Een QR-code (Quick Response-code) is een tweedimensionale barcode die informatie bevat en kan worden gelezen door een smartphone-camera. Bij mobiel betalen met een QR-code scannen gebruikers de code met hun smartphone-camera, waarna ze een betalingspagina zien die is gekoppeld aan de QR-code. Gebruikers kunnen vervolgens het bedrag invoeren en de betaling bevestigen.

Handmatige overschrijving

Handmatige overschrijvingen: snel, eenvoudig en betrouwbaar. Maak gebruik van deze traditionele methode om geld over te boeken.

Bekijk lijst rekeningnummer van parochie

Periodieke schenking

Giften aan goede doelen (ANBI) en daarmee ook uw bijdrage aan de actie Kerkbalans zijn mogelijk aftrekbaar van de belastingen

Lees meer over periodieke schenkingen

Erfenis als gift

Een erfenis is een unieke kans om duurzaam bij te dragen aan de parochie of geloofsgemeenschap. Maak gebruik van deze kans en investeer in de toekomst van uw geloofsgemeenschap door verstandig om te gaan met de erfenis.

Bekijk de website van Givt

Onze acties

Het geld dat we inzamelen  zetten we  -naast dekking van de onkosten-  in voor verschillende goede doelen, acties en projecten. Zo willen we ons geld duurzaam en met hart voor de omgeving inzetten.

Doneer nu

Doneren aan de parochie is een manier om bij te dragen aan de lokale gemeenschap en de levens van mensen te veranderen. Steun de parochie door een gift te geven en help bij de voortgang van belangrijke missies en sociale activiteiten. Doe je steentje bij en maak een verschil door te doneren vandaag nog!

Gift overmaken
Sint Jan de Doper parochie