Snelwegkerk in Filmhuis Gouda

Aangemaakt op: di 2 januari • Laatste update op: di 2 januari • Bekeken: 256 keer.

Beste parochianen, op het Nederlands Filmfestival van 2017 heeft de Goudse regisseur Elsbeth Fraanje (parochiaan van onze parochie) een Gouden Kalf gewonnen voor haar documentaire 'Snelwegkerk'. In deze film maken we in een klein uurtje kennis met een aantal vaste en incidentele bezoekers van de kleine kapelletjes langs de Duitse Autobahn die u misschien wel eens heeft gezien op vakantie.

We krijgen een zeer intiem portret van deze mensen, maar ook een inkijkje in de grote thema's die bij ons allemaal leven. De jury oordeelde: ‘Mysterieuze, vervreemdende film (…) sterke visuele stijl (…) uitgekiende montage met mooie lichte toets.’ De Volkskrant noemde het ‘een parel van een documentaire’.

Op 14 januari aanstaande wordt deze mooie film om 13:30 vertoond in het filmhuis in Gouda, met aansluitend ontmoeting en gelegenheid tot nabespreking met de maakster.

Voor reserveren of meer informatie, zie http://filmhuisgouda.nl/films/1794/snelwegkerk%3Chttps:/owa.degoudsewaarden.nl/OWA/redir.aspx?C=f9_k6UnKeEn0izn_i9WAs0VCt1jeNWUyGGLpBu02S822dbAdQU7VCA..&URL=http%3a%2f%2ffilmhuisgouda.nl%2ffilms%2f1794%2fsnelwegkerk

  14 jan. 13:30   Filmhuis Gouda

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.