Start Actie Kerkbalans

Aangemaakt op: vr 19 januari • Laatste update op: vr 19 januari • Bekeken: 361 keer.

Op 20 januari start de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Het pastoraal team vraagt uw aandacht en inzet hiervoor. Klik dit bericht aan en lees de brief die pastoor Van Klaveren aan u schreef.

Beste parochiaan,

 

Onze parochie Sint Jan de Doper bestaat nu zeven jaar. Een periode waarin we met elkaar geweldige stappen hebben gezet. De bezetting van het pastoraal team is in die periode fors veranderd,  maar wat bleef is het grote aantal mensen dat zich inzet voor onze parochie. Hulde daarvoor!

Wist u dat meer dan duizend parochianen hun bijdrage leveren in tijd? Ze onderhouden de gebouwen en tuinen , ondersteunen tijdens de vieringen als acoliet, misdienaar, koorzanger, koster etc., maar ook denken velen mee in de verschillende besturen en voorbereidingsgroepen voor bijvoorbeeld de H. Communie.

Al die activiteiten hebben ervoor gezorgd dat we een vitale parochie zijn gebleven. Maar met alleen de inzet van mensen kunnen we natuurlijk geen parochie levend houden. De energierekeningen, de kaarsen en altaarbenodigdheden - om maar wat voorbeelden te noemen -  moeten betaald worden. Ook het onderhoud van onze gebouwen vergt veel geld. De leden van het pastoraal team ontvangen natuurlijk hun honorarium en de Voorloper kost ook bijna één euro per exemplaar. U zou dit alles toch niet willen missen? Gelukkig dragen velen hun steentje bij aan de dekking van onze onkosten (ongeveer een miljoen euro voor de gehele parochie). Kijk toch nog eens wat u kunt missen? Als u nog niet bijdraagt dan zou u al met twee euro per week ons geweldig helpen. Kunt u meer missen dan heel graag.

Bekijk de enveloppe voor de Actie Kerkbalans dit jaar echt serieus. Laten we met zijn allen onze parochie levend houden met allerlei activiteiten, maar ook door uw bijdrage voor de vieringen, gebouwen en het pastoraal team. U kunt blijven rekenen op onze inzet. Kan ik op u rekenen?

 

Met vriendelijke groet,
Namens ons pastoraal team,

 

Dick van Klaveren , uw pastoor

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.