Feest van de Geest

Aangemaakt op: ma 9 april • Laatste update op: ma 9 april • Bekeken: 360 keer.

Thema: Levensadem Pinksterfeest geeft inspiratie aan veel kunstenaars in het Groene Hart Het naderende Pinksterfeest geeft veel inspiratie aan ca. 20 kunstenaars in het Groene Hart, en een aantal kunstenaars van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking. Lees verder.............

Zij werken aan een nieuw kunstwerk, dat tussen Hemelvaart en Pinksteren van dit jaar wordt tentoongesteld in één van de 17 kerken die deelnemen aan het project ‘Feest van de Geest’. Ook in de Willibrorduskerk te Bodegraven en in de Victorkerk te Waddinxveen zal kunst te zien zijn die is geïnspireerd door het Pinksterverhaal, onze pastor en de architectuur van onze kerkgebouwen. Het thema voor dit jaar is landelijk: ‘Levensadem’: Geestkracht, levensadem en levensruimte.

 

De kunstenaars hebben in januari een inspiratiebijeenkomst bijgewoond in de Lichtkring in Alphen a/d Rijn. Door en voor ongeveer 60 kunstenaars, pastors en organisatoren werd op diverse manieren het Pinksterverhaal en het thema belicht.

 

Het Feest van de Geest is een landelijk project voor de ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen. Het wordt in verschillende regio’s van Nederland gehouden, en dit jaar voor de derde keer ook in het Groene Hart. De expositie wordt gehouden de periode van Hemelvaartsdag 10 mei. Zaterdag 12 mei, zondag 13 mei en van zaterdag 19 mei t/m Pinkstermaandag 21 mei.  De kerken die meedoen zijn dan open van 13.00 - 17.00 uur. De opening is op dinsdag 8 mei om 20.00 uur in de grote Bonaventurakerk in Woerden. Iedereen is van harte welkom.

In de Willibrorduskerk exposeert Klassewerk Ipse de Bruggen, in de Victorkerk exposeert Wim van Loon. Let op! : In de Victorkerk bent u telkens welkom van 13 uur tot 16 uur behalve op zaterdag 19 mei. Dan is de kerk gesloten.

Meer informatie is te vinden op de website: http://www.feestvandegeest-groenehart.nl of bij coördinator Lia Nottelman en Lieve Van den Meerschaut.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.