Zomerkampen Bisdom Rotterdam en WKJ

Aangemaakt op: ma 16 april • Laatste update op: ma 16 april • Bekeken: 29 keer.

Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks zomerkampen. De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam. Deelnemers komen uit het hele bisdom, dus ze leren elkaar snel kennen. Ook het WKJ organiseert een kamp. Er is dus veel keus! Klik hier en maak je keuze...

 Er zijn drie zomerkampen:

De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er zijn bij de leeftijd passende spelvormen. Er is veel aandacht voor ontspanning in sport, spel en activiteiten. Verantwoordelijkheid krijgen de deelnemers in verschillende taken zoals corvee. Ook het geloof krijgt aandacht. Er is aandacht voor het geloven door jongeren: iedere dag is er een dagopening en dagsluiting, er wordt op kamp een viering gehouden die de jongeren helpen voorbereiden. Elk jaar wordt het thema ontleend aan een bijbelverhaal.

Meestal zijn de zomerkampen in de tweede week van de basisschoolvakantie. Dit jaar is dat van zondag 22 t/m zaterdag 28 juli 2018. Voor meer informatie kunt u vinden op: https://www.bisdomrotterdam.nl/voor-parochies/jongeren/zomerkampen

 

Het WKJ zomerkamp  

Ieder jaar organiseert de WKJ een Tienerzomerkamp. WKJ staat voor Werkgroep Katholieke Jongeren. Het kamp is voor tieners in de leeftijd 12 tot en met 16 jaar. Het zomerkamp vindt dit jaar plaats in Veenendaal, van zaterdag 4 augustus tot zaterdag 11 augustus. 

Het belooft weer een super gezellige week te worden. We zijn al druk bezig met de organisatie want het gaat weer een week worden die helemaal vol zit met leuke activiteiten. Denk hierbij aan kano'en, escape rooms, droppings, avontuurlijke spellen en nog veel meer.

Het thema van dit jaar is 'Stand Up'. We zullen dit thema behandelen door themaverwerkingen en andere activiteiten. Ook zullen we regelmatig de heilige mis vieren.

Op het kamp heerst een hele gezellig sfeer, wat ervoor zorgt dat er vrienden voor het leven worden gemaakt!

De inschrijving is geopend, opgeven kan via www.wkj.nl.

Mocht je vragen hebben, dan kun je gerust mailen. 

Op Facebook staan ook foto’s van voorgaande jaren https://www.facebook.com/wkj.zomerkamp/

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.