Hoogfeesten

Aangemaakt op: do 19 juli • Laatste update op: do 19 juli • Bekeken: 199 keer.

Het pastoraal team heeft naar de liturgiekalender gekeken en is gekomen tot de conclusie dat we nog al eens hoogfeesten als gewone doordeweekse dagen voorbij lieten gaan. Dat is raar. We gaan daar dus verandering in brengen.

We willen patroonsfeesten op de eigenlijke dag in de naamkerk vieren met een H. Mis om 19.30 uur. De gewoonlijk geplande vieringen in de parochiekerken vervallen dan. Vaak wordt er in de betreffende gemeenschap in het nabije weekend aandacht aan het patroonsfeest besteed. Dat kan uiteraard gewoon zo blijven! Mariafeesten, inclusief Marialichtmis willen we in de H. Josephkerk gaan vieren met een H. Mis om 19.30 uur. De gewoonlijk geplande vieringen in de parochiekerken vervallen. Valt het feest op een vrije dag dan is de viering om 11.00 uur. Overige hoogfeesten, worden gevierd op de plaats en het tijdstip
waar die dag gewoonlijk een viering is. We stellen ons voor dat deze nieuwe opzet meer recht doet aan veel bijzondere feesten in onze kerk. Daarom ook zullen een aantal vieringen om 19.30 uur 's avonds zijn: dan zijn meer mensen in de gelegenheid om mee te vieren en zal de muzikale ondersteuning ook makkelijker te realiseren zijn.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.