Vele wegen leiden naar onze Kerk vol talenten

Aangemaakt op: di 31 juli • Laatste update op: di 31 juli • Bekeken: 183 keer.

Van het afgelopen jaar kunnen we zeggen dat er aandacht is geweest en gegroeid om een steentje bij te dragen aan de geloofsgemeenschap en de parochie. Er werden meerdere vacatures vervuld, maar – nog belangrijker – er werd nagedacht over: hoe kan ik de kwaliteiten en talenten die ik heb ook inzetten voor nieuwe dingen. Kan ik samen met anderen nieuwe dingen aanpakken of meedoen aan bestaande activiteiten? We werkten met formulieren, maar merkten dat het persoonlijk contact toch beter werkt. Dus wat gaan we doen?

We blijven u uitnodigen om te praten met de vrijwilligerscoördinatoren van uw geloofsgemeenschap over wat u kunt doen. Kerk-zijn is tenslotte niet alleen maar vieren, maar ook samen bezig zijn aan de activiteiten die nodig zijn om door Christus' kerk te werken aan deze wereld. Ook al kom je misschien niet zo vaak meer in de kerk, het is goed samen met anderen aan de slag te zijn. Dat klinkt misschien heel hoogdravend, maar het gaat om gewone dingen: helpen op de secretariaten, meedoen als er iets voor bijv. een groep ouderen of eenzamen wordt georganiseerd, meezingen bij vieringen en uitvaarten, mensen bezoeken die daar behoefte aan hebben. De PCI-werkgroep van Gouda zoekt bijvoorbeeld mensen die bij mensen in financiële nood helpen klussen, de andere PCI-werkgroepen kunnen ook nog mensen gebruiken die meedenken en meehelpen voor  de armen. Je kunt ook met een van de MOV (missie ontwikkeling vrede)-werkgroepen meedoen met het bedenken en uitvoeren van acties. We zoeken nog mensen die met boekhouding overweg kunnen en die bestuurlijk goed zijn, maar ook mensen die helpen de kerk en omgeving schoon en netjes te houden. Kortom er is veel te doen waarin je je talenten en de energie kwijt kunt en wat je ook voldoening oplevert. Het hoeft zeker niet altijd op de manier en in de werkgroepen zoals dat altijd gaat en gegaan is. Kom en praat gewoon met een van de vrijwilligerscoördinatoren.
Vrijwilligerscoördinatoren Bodegraven:   Lia Nottelman en Jan Kromwijk Boskoop:  Ilonka Verweij en Irene Voordouw Gouda:  Diny Boere Reeuwijk:  Leo van Zoest en Marie José Sluijs Moordrecht:  Han Blonk Waddinxveen:  Sonja van Leeuwen, Lia Rijnbeek en Ruud Vink

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.