Rozenkrans gebedsgroep

Aangemaakt op: wo 5 september • Laatste update op: wo 5 september • Bekeken: 91 keer.

Afgelopen voorjaar is de bisschop, mgr. J. van den Hende, op bezoek geweest bij Het Leerhuis van onze parochie in Boskoop. Hij sprak over bidden in al zijn vormen en het diocesane Jaar van Gebed. De kerk is een Netwerk van Liefde met het gebed als essentie en gebedsgroepen als steunpilaren. Iedereen is opgeroepen om deel te nemen aan deze netwerken. Waar mgr. Van den Hende zelf vurig voor bidt, is een gebedsgroep in elke parochie.

Welnu, die zijn er nu in Waddinxveen en Boskoop. Deze twee rozenkransgebedsgroepen zijn onderdeel van de Les Equipes du Rosiare International.

Terwijl de Waddinxveense gebedsgroep reeds 20 jaar bestaat, is nu ook in Boskoop een nieuwe groep gestart. Men komt één keer per maand bij elkaar. Op dinsdag 25 september a.s., 10.00 uur, locatie Burgemeester Colijnstraat 48, Boskoop en op dinsdag 23 oktober a.s. 10.00 uur ,Locatie Boezemlaan 76, Boskoop.

De groep in Waddinxveen komt op een vrijdagochtend bij elkaar op een vast adres. 

Het programma is als volgt: bidden van het rozenhoedje, brief van de maand (uit Frankrijk toegezonden en vertaald naar het Nederlands), het lezen en herlezen van de Evangelietekst, uitwerking ervan en de onderlinge uitwisseling.

Ik ben er een keer geweest en ik merk dat deze gebedsgroepen een extra genade zijn voor onze parochie. Waar mensen samen komen om te bidden, daar wordt geleefd uit het Evangelie. Mannen en vrouwen, iedereen is van harte welkom. Dit geldt ook voor het pastoraal team.

Contactpersonen:

(Boskoop) Greet van den Nieuwendijk, tel. 0172-215424, email: gvdnieuwendijk@ziggo.nl

(Waddinxveen) Rietje Vaesen tel. 0182-633615.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.