Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

14 november vierde avond Leerhuis over de Eucharistieviering

Aangemaakt op: di 11 september • Bekeken: 411 keer.Algemeen

Dit najaar staat in het Leerhuis de Eucharistieviering centraal. Gedurende vier tweewekelijkse bijeenkomsten op de woensdagavonden 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en 14 november willen we samen onze beleving en kennis van de Eucharistie verdiepen.

Omdat we op deze avonden ook de Eucharistie vieren, starten we om 19.30 uur. Uiterlijk om 22.00 uur worden de avonden afgesloten.  De bijeenkomsten vinden plaats in de H. Joannes de Doperkerk en parochiezaal, A.P. van Neslaan 50, 2771 DE Boskoop. Parkeren kunt u op de parkeerplaats voor aan de A.P. van Neslaan.

Op de openingsavond van 3 oktober zal het gehele pastorale team aanwezig zijn. Dan eindigt de avond met een eucharistieviering. Daarvoor neemt pastoor van Klaveren ons er in mee hoe hij zich voorbereidt op de Eucharistie, in de achtergronden van de diverse gewaden, in de aanwezigheid van de Heer en licht hij het begin van de viering en de hoofdlijnen en betekenis toe.

Het programma van de avonden:

Woensdagavond

De Eucharistieviering

Inleider

3 oktober

Hoofdlijnen en betekenis

Pastoor van Klaveren

17 oktober

Rollen en houdingen

Pastoor van Klaveren

31 oktober

De opbouw van de viering; belangrijke onderdelen toegelicht

Rector Kuipers van het Ariënsinstituut

14 november

Persoonlijke beleving

Leerhuiswerkgroep

 

Graag aanmelden via de aanmeldknop op de homepagina

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.