Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Waarom mensen uitnodigen voor Alpha?

Aangemaakt op: za 15 september • Bekeken: 192 keer.Alpha-cursus

Graag willen we ook een beroep doen op u als mede-parochiaan. We weten allemaal dat het niet zo goed gaat in de kerk. Dat kerkbezoek terug loopt, en daar treuren we ook wel om. Maar dit is echt een kans om mensen uit te nodigen om kennis te maken met het geloof. U herkent het misschien wel, dat u graag uw zoon of dochter wilt betrekken bij de kerk. Of een vriend, of een buurman of buurvrouw.

Laten we deze kans aangrijpen om hen ook echt uit te nodigen voor deze mooie cursus. We hebben 10 fantastische sprekers gevonden die de thema’s bespreken. En elke Alpha-avond begint met een lekkere en gezellig maaltijd, dus de avond is alleen al daarom geslaagd. Na de inleider gaan we in groepjes uit elkaar om verder te praten over het thema.

Over de hele wereld hebben al 29 miljoen mensen de Alpha-cursus gevolgd. Het is ontstaan vanuit de Anglicaanse kerk, maar wij hebben dus de katholieke variant.

Aan het einde van eucharistievieringen delen we flyers uit waar alle informatie op staat. We komen in alle kerken van onze parochie. We vragen u of u het door wilt geven aan iemand die niet of niet meer zo vaak in de kerk komt, maar voor wie dit wel heel goed zou zijn. Of onze eigen vrijwilligers die zich met hart en ziel voor de kerk inzetten, maar de kern van het geloof willen opfrissen.

We hopen dat u niet ons als alpha-team, maar elkaar en uw geloofsgemeenschap gaat helpen door deze flyer door te geven en iemand uit te nodigen voor de Alpha-cursus. Want het is echt waar dat er echt mensen zitten te wachten op een uitnodiging.

Alvast bedankt!

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.