Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Onbevlekte Ontvangenis van de heilige maagd Maria

Aangemaakt op: do 22 november • Bekeken: 105 keer.Hoogfeest

Het hoogfeest zal worden gevierd op zaterdag 8 december om 11.00 uur in de Josephkerk te Gouda. Het hoogfeest van de onbevlekte Ontvangenis van Maria als oorspronkelijke voorbereiding op de geboorte van Jezus past goed bij enkele dragende thema's van de advent.

Dit feest verwijst naar het lange wachten op de Messias en roept de profetieen en symbolen uit het Oude Testament in herinnering die ook door de adventsliturgie gebruikt worden.

Waar de noveen van de Onbevlekte gevierd wordt, zal men de profetische teksten moeten belichten die - uitgaande van de voorspelling in Genesis 3, 15- uitlopen op de groet van Gabriel aan haar 'die vol van genade is'(luc.1,28), en op de aankondiging van de geboorte van de Heiland (vgl.Luc.1,31-33)

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.