Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Charles Dickens Festijn op 14 en 15 december

Aangemaakt op: do 22 november • Bekeken: 220 keer.Kerst

Langzaamaan worden de dagen korter en de nachten langer. De zomer lijkt dan toch ├ęcht ten einde en de temperaturen dalen langzaam maar zeker. Dat betekent dat we richting het najaar gaan. De tijd van kaarsjes, de open haard en warme gezelligheid in de huizen.

Dit najaar gaat er iets bijzonders gebeuren in onze geloofsgemeenschap. Met zijn allen gaan wij in december terug naar de 19e eeuw, naar de tijd van Charles Dickens. In de stad die Charles Dickens beschrijft, leefden rijke dames en heren, ijverige studenten en arme weeskindjes die moesten bedelen om aan wat geld te komen. Ook schrijft hij over hardwerkende arbeidslieden en Carol Singers, die de hele dag door kerstliedjes zingen. En misschien heeft u wel
eens gehoord van Oliver Twist en van Scrooge! Ook zij leefden in de tijd van Charles Dickens. Eén ding is zeker, het was een drukke en bedrijvige tijd. Wij nemen u mee naar deze stad tijdens onze 'Charles Dickens periode'. De opening van deze periode is op 1 december. Dan kunt u iedere dag van 12.00 tot 16.00 uur en op zaterdagochtend bij het klooster terecht om een kerstboom te kopen. Het hoogtepunt van de Charles Dickens periode is op 14 en 15 december, tijdens het Charles Dickens festijn. Met acteurs die in de rol kruipen van de personages, Carol  
Singers, live muziek en een poppentheater waant u zich in deze drukke en bedrijvige tijd. Tijdens het Charles Dickens festijn is er ook genoeg te doen. Er zijn diverse workshops, wijnproeven en kerstmannetjes maken, er speelt een kwintet en u kunt heerlijk winkelen bij de diverse marktkraampjes. Er worden oude films van Reeuwijk vertoond en op vrijdagavond 14 december is er een kerstconcert van het Pop-in koor uit Boskoop, kortom genoeg te doen. Wij zien u graag op 14 en 15 december tijdens de kerstmarkt.

De opbrengst van de kerstbomenverkoop en het Charles Dickens festijn is bestemd voor het onderhoud van de parochiekerk de H.H. Petrus & Paulus in Reeuwijk.

Zie ook de flyer flyer Reeuwijk

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.