Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Nacht Stille Omgang

Aangemaakt op: do 3 januari '19 • Bekeken: 191 keer.Stille Omgang

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart 2019 willen wij met onze parochianen en andere belangstellenden voor de negentiende keer de Stille Omgang in Amsterdam lopen. De omgang duurt ongeveer een uur en begint om middernacht. U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen. Pastoor Van Klaveren gaat met ons mee en zal voorgaan in de Eucharistieviering in de Begijnhofkapel in Amsterdam om 22.30 uur. Voordat we naar Amsterdam vertrekken is er een overdenking om 20.00 uur in de H. Josephkerk in Gouda.

Tijdens de jaarlijkse Stille Omgang gedenken duizenden gelovigen uit het hele land een hostiewonder dat in 1345 in Amsterdam plaatsvond. Sinds de middeleeuwen werd dit voorval herdacht met een jaarlijkse sacramentsprocessie. Toen er na de reformatie echter een processieverbod kwam, begonnen katholieken de route ’s nachts in het geheim te lopen. Hieruit is de Stille Omgang ontstaan. Op de website www.stille-omgang.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Wilt u ook meelopen? Geeft u zich dan op voor zondag 24 februari 2019. Dit kan via e-mail: stilleomgang@sintjandd.nl  of telefonisch: 06-11627272. Wees er snel bij en schrijf u nu al in! De kosten zijn € 14 bij vooruitbetaling te voldoen t.a.v. A. van Berkel op rekeningnummer NL92RABO0306948206 o.v.v. de namen van de deelnemers. Wij regelen vervoer van Gouda naar Amsterdam en weer terug. U dient daarvoor om 20.00 uur in de H. Josephkerk in Gouda aanwezig te zijn.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Arnold van Berkel – 06-11627272

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.