Reactie pastoraal team op de Nashville-verklaring

Aangemaakt op: di 15 januari • Laatste update op: di 15 januari • Bekeken: 382 keer.

Afgelopen weken is er veel onrust ontstaan over de inhoud van de Nashville-verklaring. Veel Nederlanders zijn verbijsterd en voelen zich gekwetst dat christelijke kerken homoseksualiteit en de transgender ideologie afwijzen. De Rooms-katholieke Kerk erkent en herkent het verdriet dat zo'n verklaring oproept. Lees verder…

In het licht van de bisschoppen synode over huwelijk en gezin van 2014/2015 wijst de Kerk de verklaring als methode af en roept iedereen op tot wederzijds begrip, dialoog en pastorale barmhartigheid. Niemand is op dit moment gediend bij het op scherp stellen van deze gevoelige en vaak uiterst persoonlijke discussie.

Tegelijk is de Kerk ook terughoudend als het gaat over nieuwe vormen van het gezin. De Kerk kiest in haar Leer er altijd voor om op te komen voor de zwakste partij. Daarin staat het belang van het kind boven dat van de volwassene, kiest ze voor het leven boven de dood en voor eenheid boven verdeeldheid.

We gaan een uiterst spannende tijd tegemoet waarin de Kerk nader haar pastorale positie gaat bepalen rondom deze kwesties. We zijn ervan overtuigd dat de Heilige Geest de Kerk op het juiste spoor zal zetten. De uitkomst leggen we met vertrouwen in Gods hand.

Het pastoraal team

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.