Geloofsleerlingen

Aangemaakt op: wo 30 januari • Laatste update op: wo 30 januari • Bekeken: 64 keer.

Ieder jaar van oktober tot en met mei zijn volwassen geloofsleerlingen zich aan het voorbereiden om gedoopt te worden of over te stappen vanuit een ander kerkgenootschap naar de katholieke kerk. De groep van dit seizoen bestaat uit maar liefst acht geloofsleerlingen, drie personen die het verlangen hebben om de sacramenten van het Doopsel en Vormsel te ontvangen en vijf die komen vanuit een ander kerkgenootschap en willen worden opgenomen in onze katholieke geloofsgemeenschap.

Op zondag 10 maart zullen drie mensen in een plechtige viering in de St. Victorkerk in Waddinxveen de Zegening van de geloofsleerlingen ontvangen plus de geloofspapieren: de geloofsbelijdenis van de katholieke kerk en het Onze Vader. Het gaat om Ilse van der Salm, (Waddinxveen), Edwin de Kuijf (Gouda) en Nick Kooter (Boskoop). Wij heten hen welkom nu zij de eerste stap zetten op weg naar hun definitieve opname in de katholieke kerk met Pinksteren.
Maar zover is het nog niet. De volgende stap voor deze drie mensen is het ontvangen van de catechumenenzalving. Op de woensdag voor Witte Donderdag zal de bisschop in de kathedraal de heilige oliën wijden: de Chrisma-olie voor bij het sacrament van het Doopsel en Vormsel, de olie voor het sacrament voor de Ziekenzalving en de olie voor de catechumenenzalving. Na deze viering zal de bisschop deze drie genoemde mensen zalven met de catechumenenolie. Dit is voorlaatste stap op weg naar de volledige opname in onze geloofsgemeenschap. De namen van de vijf andere geloofsleerlingen vermelden wij in het Pinksternummer van de Voorloper.
Ik wil u vragen voor alle acht geloofsleerlingen te bidden. Dat zij in hun leven het licht, de warmte en de genade van de Heer doorgeven aan mensen die zij ontmoeten waar en wanneer dan ook. 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.