Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Digitale 40-dagen retraite

Aangemaakt op: wo 6 februari '19 • Bekeken: 193 keer.Pasen

Zie, Ik maak alles nieuw is de titel van de 40-dagenretraite 2019 van de jezuïeten. De teksten zijn geschreven door pater Gregory Brenninkmeijer sj. Start op aswoensdag, 6 maart 2019. "Voor godzoekers lijkt God in de 40-dagentijd meer benaderbaar dan anders. Hij is dezelfde, gisteren, vandaag en morgen; maar ik niet. Ik verander en zoek naar wegen om God in mijn leven zijn plaats te geven. De weg die deze retraite aanbeveelt is een weg naar boven. De berg op, Jezus achterna. Hij gaat steeds weer de berg op. Het belooft een niet geringe inspanning, maar ook een onvermoed uitzicht." lees verder.....

Inschrijven kan door je e-mailadres op te geven via www.ingnatiaansbidden.org  Wie deelnam aan de vorige digitale retraite, blijft ingeschreven. Uitschrijven is steeds mogelijk.

 

De deelnemers krijgen een dagelijkse e-mail met bijbeltekst en gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten en tips om beter te leren bidden. Hiermee kan je bidden thuis, in een kapel, in de trein, wachtend op de tram enz. Met één druk op de knop kan je teksten uitprinten. Deze gratis retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit.

 

Er is een gastenboek en er worden  uitwisselingsgroepjes aangeboden in parochies, gemeentes, gemeenschappen, gebedsgroepen,  thuis ... De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.