Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Gouda: Oecumenische 40-dagenkalender

Aangemaakt op: do 28 februari • Bekeken: 89 keer.Oecumene

De Werkgroep Oecumenische Vespers heeft voor de komende Veertigdagentijd weer een kalender samengesteld. De werkgroep bestaat uit kerkleden uit de katholieke en protestantse geloofstraditie. Het thema van de kalender is ‘Een nieuw begin’. Pasen is het feest van het nieuwe begin. We zien het buiten in de natuur: in de lente wordt alles weer groen, alsof de wereld opnieuw begint. Ook in de Bijbelverhalen gaat het over een nieuw begin. Steeds opnieuw wordt in de Evangeliën verteld dat Jezus mensen een nieuw begin laat maken. En als het donker aanbreekt over zijn eigen leven, als Jezus gekruisigd wordt en sterft, laat God hem opstaan uit de dood. Dat is een nieuw begin voor Jezus zelf en voor ons allemaal. God zal altijd een nieuw begin maken, zelfs na de donkerste nacht. De kalender geeft handreikingen ten aanzien van bloemschikkingen, kinderbladen, gebeden, liederen, gedichten en meditatieve stukjes. Wij wensen u een goede voorbereiding op het Paasfeest.

40dagenkalender 2019

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.