Concert Chr. Gemengd Koor Hosanna 6 april

Aangemaakt op: wo 13 maart • Laatste update op: wo 13 maart • Bekeken: 13 keer.

Gouda - zaterdag 6 april a.s. zal het Chr. Gemengd Koor Hosanna o.l.v. dirigent André Vis Les Sept Paroles du Christ en Croix van César Franck uitvoeren in de H.Josephkerk aan het Aalberseplein 2 te Gouda. Daarnaast wordt medewerking verleend door Annette Vermeulen, sopraan; Arco Mandemaker, tenor; Robert-Jan Agricola, bas en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Bijna 100 jaar lang is het bestaan van dit grote werk van César Franck voor solisten en orkest volledig onbekend gebleven. Het werd voltooid in Parijs en het is gedurende zijn leven waarschijnlijk nooit uitgevoerd. De compositie werd pas in 1977 herontdekt, maar kan zich sindsdien op een groeiende populariteit verheugen. Het werk is voor het publiek zeer toegankelijk. Franck weet, evenals in zijn composities voor orgel, zijn luisterend publiek direct te raken met prachtige melodieën en fijnzinnige harmonieën.
 
Het concert begint om 16.30 uur. Toegangsprijs is € 12,50. Voorverkoop € 10,- Kinderen t/m 12 jaar gratis. De kaarten zijn verkrijgbaar via e-mail: koor@hosannagouda.nl;  Telefonisch 0182 785878 of 06 105 48 500 en Boekhandel Smit, Korte Tiendeweg 19 te Gouda. Zie www.hosannagouda.nl voor meer informatie en  volg ons via facebook hosannagouda. Parkeren is gratis!
 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.