Persbericht kerstspecial Kerstmis bij u thuis

Video beschikbaar 24 Dec 2020 22:30

Anders, maar toch “samen” Kerstmis…

Voor heel veel mensen om ons heen zal Kerstmis 2020 anders worden dan de jaren ervoor. Het liefst willen we samen komen in een volle kerk, juist met Kerst. Vanwege corona zullen we dat gevoel van samen nu meer op afstand moeten beleven.

Al vanaf de grote vakantie werd er nagedacht over kerst dit jaar. Met alle mogelijkheden open houden en een frisse optimistische blik, kijken naar wat er allemaal mogelijk is.

Al snel ontstond het idee, dat we veel meer mensen willen bereiken dan er in 1 viering aanwezig mogen zijn.

Maar hoe bereik je alle parochianen, hoe bereiken we u? De livestream vieringen waren al begonnen in Gouda en in steeds meer parochies werd er live uitgezonden. Zo ontstond het idee voor een kerstboodschap via een film. Dit idee werd enthousiast ontvangen door de werkgroepen, locatieraad en de Pastoor. Maak het parochie breed, was de vraag.

Wij hebben een script geschreven, liederen opgezocht in overleg met de mee werkende koren en praktische invulling gegeven aan het geheel. Uiteraard allemaal corona-proef.

Onze postbode komt goed nieuws brengen en bezoekt al de plaatsen van de parochie, we zijn te gast bij bedrijven, liederen worden in groepjes van 4 opgenomen en onder elkaar gezet, sfeerbeelden worden ook in kleine groepjes op plaatselijke locaties gemaakt, foto’s van vele vrijwilligers genomen en een korte kerstboodschap van Pastoor van Klaveren opgenomen.

Daar wordt nu een film van gemonteerd. We zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat. We hopen dat u ook nieuwsgierig bent geworden! Op kerstavond om 22.30 uur gaat de kerstspecial online op YouTube, deze website en op de livestream van Reeuwijk via kerkomroep.nl

Kijkt u met ons mee?!
<<== Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.