PAX Vredesweek

Het thema dit jaar is ‘VREDE VERBINDT VERSCHIL’

Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert PAX ieder jaar de nationale Vredesweek. Samen met duizenden mensen door heel Nederland komen we in actie voor vrede. Doe je mee? VREDE komt en is niet vanzelfsprekend. Hieraan moet gewerkt worden. PAX is de organisatie die hulp biedt bij het zoeken en brengen van VREDE. Te beginnen op kleine schaal.

Thema dit jaar is ‘VREDE VERBINDT VERSCHIL’. De groeiende diversiteit in Nederland roept veel reacties op. Nieuwsgierigheid en vreugde, maar ook racisme en angst voor het onbekende. De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met die verschillen. Het vraagt lef om de verschillen op te zoeken. Veel verschillen zijn niet weg te nemen, en dat moeten we ook niet willen. Het samenleven in zo’n grote diversiteit schuurt en doet pijn, je moet er misschien zelf iets voor inleveren: je eigen, vertrouwde mening of gewoonten. Het vraagt moed om op te komen voor de ander, die anders is. Ontmoeting speelt een cruciale rol, om vertrouwen te vinden en samenleven mogelijk te maken. (Lees vooral verder op https://vredesweek.nl/thema-2020 ).

De Vredesweek is hét moment om elkaar te ontmoeten, om te werken aan VREDE hier in eigen omgeving. Dagelijks en met verstand en gevoel. Want VREDE moet groeien.

PAX werkt met vredesambassadeurs. Ze geven voorlichting, brengen mensen samen en leren hen praten met elkaar in plaats van over elkaar, waardoor er hopelijk begrip gaat ontstaan. Om deze ambassadeurs te steunen, vraagt ook PAX om onze financiële steun. Laten wij dus niet alleen door onze inzet, maar ook door goede gaven laten zien dat VREDE ook voor ons een echte betekenis heeft. Deponeer uw gave in de extra collecteschaal achter in de kerk, voor aanvang van de viering. Namens Pax en haar ambassadeurs: hartelijk dank voor uw bijdragen.

De parochiële MOV

<<== Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.