Leerhuis

De leerhuisavonden van woensdag 11 en 18 november zal i.v.m. de aangescherpte maatregelen niet doorgaan.
Deze serie “Levens Verhalen” zal op nader te bepalen tijdstip hervat worden.

Als u zich heeft aangemeld voor de Leerhuisavond dan bent u van harte welkom!

Houd u zich ook aan de RIVM-regels?! :
Bij gezondheidsklachten blijft u thuis,
hoesten en niezen in de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, houdt 1,5 meter afstand en
dringend advies volgens de richtlijnen van de overheid om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes, dus ook bij de kerk, bij binnenkomst, tijdens de leerhuisavond en bij het verlaten van de kerk. Breng zelf uw mondkapje mee. Mocht u geen mondkapje hebben, dan kunt er één bij de kerk vragen.
Neem plaats in de kerk op één van de groene kaartjes die op de banken liggen en volg de aanwijzingen op van de organisatie. -->

30 September 2020

Op woensdag 30 september vertelt een veteraan uit het leger wat hij heeft meegemaakt in de perioden dat hij werd uitgezonden naar gebieden van oorlog en vrede. Hoe kon hij daar een houvast en steun zijn voor allen die de opdracht hadden de vrede te handhaven?

14 Oktober 2020

Woensdag 14 oktober vertellen vluchtelingen ons hun verhaal van de weg die zij zijn gegaan naar een ander leven in een onbekend land.

11 November 2020

Woensdag 11 november horen we het verhaal van een geloofsleerling die gekozen heeft om katholiek te worden. Hoe is zij daartoe gekomen?

Samen met elkaar luisteren we naar hun levens- en geloofsverhalen. In de verhalen van anderen kunnen we veel herkennen. Want ieder van ons heeft een levensverhaal met daarin perioden van vreugde en van verdriet, van liefde en van het gemis daaraan, van loslaten en opnieuw beginnen, van geloof en van ongeloof. Hoe gaan we daarmee om?

18 November 2020

Woensdag 18 november vertelt pater Jos Moons sj. ons wat wij zelf kunnen betekenen voor allen die hun levensverhaal aan ons vertellen. Hij leert ons vooral te luisteren voorbij de woorden.

Deze serie wordt met name aanbevolen aan bezoekgroepen, aan nieuwe katholieken en geloofsleerlingen, aan ouders van vormelingen.
En overigens is iedereen, die zich afvraagt wat geloof betekent in zijn dagelijks leven en of en hoe geloof je leven verandert ,van harte welkom!

Noteert u de data in uw agenda?

Wij zien u graag!
Namens de werkgroep Leerhuis,

Pastor Paul Schuurmans,
diaken

Voor het bijwonen van het Leerhuis dient u zich van te voren aan te melden. Dit kan door contact op te nemen met het secretariaat Boskoop tussen 9.00 en 12.00 uur (telefoon 0172-212309) of u kunt een e-mail sturen naar : leerhuis@sintjandd.nl

<<== Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.