Nieuws Bodegraven

sint jan nieuws Bodegraven
( 7 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws
Hemelvaartsdag

22-05-2022 Op Hemelvaartsdag is er geen koffiedrinken na de viering.

Vacatures
Vrijwilliger gezocht: kinderwoorddienst

15-05-2022 – Wilt u zich inzetten voor de kinderwoorddienst tijdens de eucharistievieringen in de weekenden? Zou u wellicht bij de kinderwoorddienst willen helpen, en heeft u geen idee hoe dat gaat, hoe u dat moet voorbereiden etc.? Kom dan vrijblijvend gewoon een keertje meekijken. Meer informatie bij Lia Nottelman, [email protected]

Vacatures
Vrijwilliger gezocht: crèche

15-05-2022Wilt u jonge kinderen opvangen tijdens de eucharistieviering in het weekend? Dan is het draaien van de crèche wellicht iets voor u. Ouders van jonge kinderen die wel graag de viering bezoeken, maakt u er erg blij mee! Of misschien heeft u zelf een jong kind, en wilt u hem of haar af en toe bij de crèche brengen en als wederdienst één keer in de 2 of 3 maanden andere kinderen opvangen. Op deze manier kunnen we elkaar helpen. Meer informatie bij Lia Nottelman, [email protected]

Nieuws
Overdracht kerkarchief

15-05-2022 – Op woensdag 13 april is de inventaris van het archief van de rooms-katholieke Willibrordusparochie in Bodegraven (B039) officieel overhandigd aan het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en opengesteld. U kunt er meer over lezen op de website van het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) www. rhcrijnstreek.nl https://rhcrijnstreek.nl/laatste-nieuws/ Mensen die geïnteresseerd zijn in de historie van kerken en verenigingen, kunnen hier veel informatie vinden. Als u nog wat op zolder heeft liggen dat interessant is voor het kerkelijk archief, mail naar archief.bodegraven @sintjandd.nl en wij nemen contact met u op.

Bestuur
Tarieven

15-05-2022 – De geldende tarieven van de geloofsgemeenschap in Bodegraven leest u als u hierboven op ‘Tarieven’ klikt.

Nieuws
Feest van de Geest

15-05-2022 – Feest van de Geest is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van kerkgebouwen. In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen.

In de Willibrorduskerk te Bodegraven zal kunst te zien zijn van kunstenaar Fenneke Weltevreden. De openingsavond van Feest van de Geest is op dinsdag 24 mei, om 20.00 uur in de Oudshoornse kerk in Alphen aan den Rijn, Oudshoornseweg 90. Een ieder is van harte welkom. Het kunstwerk van Fenneke Weltevrede dat te zien zal zijn in de Willibrorduskerk is te bezichtigen op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei), zondag 29 mei en Eerste en Tweede Pinksterdag (5 en 6 juni), van 13.00 – 17.00 uur. In Bodegraven is ook kunst te zien in de Ontmoetingskerk en in de Lutherse kerk.

Meer informatie is te vinden op de website:  http://www.feestvandegeest-groenehart.nl

Nieuws
Deurcollecte

15-05-2022 – In het weekend van 21 en 22 mei is er een deurcollecte voor de Nationale Jongeren. Van harte aanbevolen.

Sint Jan de Doper parochie