Nieuws Bodegraven

sint jan nieuws Bodegraven
( 6 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws Bodegraven
Mededelingen zaterdag 8 juni 2024

Tijdens de viering van 8 juni zullen we bidden voor mevrouw Lilian Oei – Kusumadewi die op 1 juni is overleden. De uitvaart heeft 7 juni plaatsgevonden.

Sint Jan de Doperdag – Op zondag 23 juni vieren we de Sint Jan de Doperdag.  Alle parochianen van de parochies Sint Jan de Doper, de Sint Barnabas en de Heilige Bartholomeus zijn uitgenodigd voor dit feest in de H.-Josephkerk te Gouda. Er zijn die zondag géén vieringen in de andere kerken. Het wordt een feestelijke dag met ontmoeting voor alle generaties.  Om 9.30 uur start de catechese voor alle leeftijdsgroepen, om 11.00 uur vieren we de eucharistie en daarna gebruiken we de lunch waarbij de door ieder meegebrachte sandwiches, broodjes, fruit et cetera worden gedeeld. Gedurende catechese en H.Mis, is er opvang voor de allerkleinsten. Er zijn enkele feestelijke activiteiten voor de kinderen en workshops van de Marriage Course, Alpha en Goede Herder-catechese.  Om 14.00 uur sluiten we de dag af met een lofprijsparty onder leiding van de band Lux. We hopen vele parochianen te ontmoeten. Er is een mogelijkheid om u aan te melden voor vervoer.

Deurcollecte – Volgende week zondag 16 juni is er een deurcollecte voor Cordaid. Van harte aanbevolen.

Tot zover de mededelingen.

.

.

.

Bodegraven en Nieuws Bodegraven
Toren van onze kerk verzakt

De fundering van de kerktoren is niet goed meer. Hierdoor verzakt de toren. Dit is de hoofdboodschap Gijs Hoogeveen (gebouwencommissie) en Jorden van der Haas (locatieraad) tijdens een presentatie op zondag 5 mei brachten. Dit is gebleken uit het onderzoek dat enkele jaren geduurd heeft. Er is actie nodig, maar voordat er iets gebeurt, onderzoekt de locatieraad alle mogelijkheden én onmogelijkheden. De locatieraad streeft ernaar binnen enkele maanden bij de parochianen terug te komen met de uitkomsten.

De presentatie van 5 mei:

Bodegraven en Nieuws Bodegraven
Koninklijke onderscheiding

Tijdens de lintjesregen op 26 april is Ike Hoogeveen-van Leeuwen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de toespraak van de burgemeester: ‘Mevrouw Hoogeveen is open, eerlijk en oprecht. Zo beschrijven mensen haar bij geloofsgemeenschap St. Willibrordus. Decennialang is mevrouw Hoogeveen daar al vrijwilliger in verschillende rollen. Door ondersteuning te bieden aan mensen met financiële problemen of door gastvrouw te zijn bij kerkdiensten. Gedreven en nieuwsgierig. Mevrouw Hoogeveen staat klaar voor de mensen om haar heen. En altijd met uw geloof in God als leidraad. Namens het CDA maakte mevrouw Hoogeveen deel uit van de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk. Altijd met het doel om de samenleving naar een hoger niveau te tillen. Tot op heden is mevrouw Hoogeveen bestuurslid van Stichting Bevordering Ouderenhuisvesting in Bodegraven en zet zich regelmatig in voor activiteiten bij Zorglocatie Vijverhof.’

Namens de geloofsgemeenschap van harte gefeliciteerd.

Nieuws Bodegraven
Abonnement Voorloper/Wachter

In De Voorloper stond een oproep van het parochiebestuur om een digitaal abonnement op De Voorloper te nemen en de papieren versie op te zeggen. Scheelt geld en papier.

Hoe werkt het? U hoeft alleen maar op deze link te klikken. U vult vervolgens uw e-mailadres in en vinkt De Voorloper, en/of De Wachter of een andere nieuwsbrief aan. Klik daarna onderaan op ‘subscribe’. U ontvangt hierna een mailtje waarmee u uw keuze kunt bevestigen.
Als u in Bodegraven de papieren Voorloper op wilt zeggen, stuurt u een mailtje met uw naam en adres aan leden.bodegraven@sintjandd.nl Of u geeft het door aan het secretariaat.

Bestuur
Rooster De Wachter 2024

Hieronder vindt u het rooster van De Wachter 2024. We plaatsen alleen (korte) aankondigingen, geen verslagen.

Bestuur
Tarieven geloofsgemeenschap

Hieronder kunt u de tarieven downloaden van de geloofsgemeenschap St. Willibrordus per 1-1-2024. De tarieven zijn ongewijzigd ten opzichte van 2023.

Sint Jan de Doper parochie