Nieuws Bodegraven

sint jan nieuws Bodegraven
( 4 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws Bodegraven
Mededelingen Zaterdag 27 mei

In de viering van 27 mei zullen we bidden voor Bep Rietveld – van Zuijlen die zaterdag 20 mei is overleden. De uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden.

Aanbidding – De aanbidding is een mooie mogelijkheid om te groeien in onze relatie met onze grote God en Schepper. Vrijdag 2 juni vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur bent u vrij om zomaar even bij de Heer binnen te lopen in de kapel op de RK begraafplaats aan de Graaf Florisweg te Gouda.

Collecte voor de week van de Nederlandse Missionarissen – op zaterdag 27 mei is de gehele collecte bestemd voor de week van de Nederlandse Missionarissen.Van harte aanbevolen.

Deurcollecte lokale PCI – In het weekend van  3 en 4 juni is de deurcollecte voor de lokale PCI. Van harte aanbevolen.

Tot zover de mededelingen.

.

.

Bestuur
Energiekosten stijgen enorm

Ook onze geloofsgemeenschap krijgt in 2023 te maken met hoge energiekosten. Zonder aanpassing zullen onze wekelijkse stookkosten in de wintermaanden stijgen van €75 per week naar €315 per week. Het zal duidelijk zijn dat dat niet te handhaven is.

De locatieraad heeft daarom besloten om:  

  • de kerk alleen nog in de weekendviering te verwarmen,
  • fleecedekens uit te reiken tijdens de viering,
  • een graad lager te stoken,
  • korter te stoken (30 minuten vooraf ipv een uur vooraf en tot 10 minuten voor einde viering),
  • geen andere stookmomenten meer te hebben (bijvoorbeeld tijdens schoonmaak of oefenavonden)

Deze maatregelen zijn voor niemand prettig, maar op deze manier kunnen we de kachel wel aanhouden op de momenten dat het echt nodig is: als wij met zijn allen vieren.

U heeft allemaal tweemaal €190 compensatie van de overheid ontvangen. Hebt u die niet nodig, en wilt u deze aan de kerk doneren? Wij ontvangen uw bijdrage graag op NL89RABO0308815025 tnv Parochie St. Jan de Doper!

Ad van Leeuwen,
Penningmeester locatieraad

Nieuws Bodegraven
Herstart Crèche en Kinderwoorddienst

Vanaf heden bieden wij in Bodegraven in de Willibrorduskerk weer elke zondag als er een eucharistieviering is, om 9.00 uur crèche en Kinderwoorddienst (behalve als er die zondag Ankerzondag is in Gouda). Voor corona was u gewend dat er in Bodegraven elke zondag crèche en Kinderwoorddienst (KWD) was. Tot ons genoegen kunnen wij nu melden dat de leiding van toen heeft besloten om dit weer te herstarten! Ook zijn er enkele nieuwe vrijwilligers bij gekomen om te helpen! U bent van harte uitgenodigd om uw kind(eren) aan onze leidsters toe te vertrouwen.

Bestuur
Tarieven geloofsgemeenschap

Hieronder vindt u de tarieven van de geloofsgemeenschap St. Willibrordus per 1-1-2023

Sint Jan de Doper parochie