Nieuws Boskoop

sint jan nieuws Boskoop
( 9 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws Boskoop
Oekraïense Paasviering

Op Tweede Paasdag, 1 april aanstaande, vindt in samenwerking met de Protestantse Gemeente Boskoop een Oekraïense Paasviering plaats. De viering is in De Stek, Puttelaan 148 in Boskoop. Vanaf 15.30 uur wordt u verwelkomd met een kopje koffie of thee en de viering zal beginnen om 16.00 uur. Na de viering is er koffie of thee met een Oekraïense traktatie.

Komt u ook om deze bijzondere viering bij te wonen? U bent van harte welkom en geeft met uw aanwezigheid een bijzonder blijk van medeleven aan onze Oekraïense medebewoners, die al zo lang niet in hun eigen land kunnen zijn.

Nieuws Boskoop
Kruiswegviering voor klein en groot

Op vrijdag 29 maart a.s. willen wij ´s middags om 15.00 uur samen met alle kinderen, vaders, moeders, opa´s en oma´s, parochianen de weg volgen die Jezus ging op Goede Vrijdag. Het is geen gemakkelijke weg die Jezus moest gaan. Toch proberen we met Hem mee te lopen.

Met begrijpelijke (bijbel)teksten en liederen, met kaarsen en gebeden gaan we op weg, langs de afbeeldingen van deze Kruisweg van Jezus, de weg van pijn en lijden naar Pasen. Want uiteindelijk komt het allemaal wel goed bij God.

We vragen iedereen om (een) bloem(en) mee te brengen om bij het kruis neer te leggen, als teken van liefde, respect en mededogen.

Kinderen die het leuk vinden om een gebedje te lezen in de viering kunnen zich aanmelden bij het secretariaat of Marja Brand.

Nieuws Boskoop
Viering oudjaarsavond

Inmiddels is het een goede traditie dat we op Oudjaarsavond een viering in onze eigen H.-Joannes de Doperkerk hebben. Dit jaar zal die viering beginnen om 19.00 uur. Het thema van de oudjaarsviering 2023 is: ‘Heelheid van de schepping’. De wereld lijkt in brand te staan: brandhaarden waar het klimaat op hol is, brandhaarden waar mensen tegenover elkaar staan. In de grote wereld, maar ook dichter bij huis. Met teksten en liederen sluiten we het jaar af, blikken we terug en vragen we God om geestkracht op ons pad 2024 in. 

Nieuws Boskoop
Kerstlunch Concert op 16 december

Luid de feestdagen in met ons Kerstlunch Concert in de H.-Joannes de Doperkerk op zaterdag 16 december! Getalenteerde zangers en zangeressen van het Joannes de Doper koor en het Quo Vadis koor, onder leiding van Karina Markarova, laten prachtige Kerstliederen klinken.

Schuif gezellig aan tussen 12.00-13.00 uur en geniet van een muzikale middag met koffie, thee, chocolademelk en heerlijk kerstbrood!

Nieuws Boskoop
Samen voor Marokko: Help de aardbevingsslachtoffers in Talat N’Yacoub!

De Rotary Club Boskoop en lokale partners zijn in actie gekomen om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving in Talat N’Yacoub, Marokko. Deze mensen hebben dringend behoefte aan woonunits en steun.

We nodigen u uit om de onderstaande brief en flyer van Rotary Club Boskoop te lezen en te overwegen om een bijdrage te leveren. Een woonunit kost €2.700, en uw hulp kan het verschil maken voor deze getroffen families.

Laten we samen een verschil maken en de kracht van gemeenschap tonen! Want samen kunnen we hoop brengen en helpen bij de wederopbouw van Talat N’Yacoub.

Nieuws Boskoop
Verzoek: invullen meedenkformulier

Geachte parochiaan van onze geloofsgemeenschap,

Wij vragen even je aandacht. Wil je met ons meedenken over de komende zeven jaar: denkt u mee in het belang van uw geloofsgemeenschap? Wat wordt er van de kerk verwacht, wat verwacht u van de kerk bij bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden? Hoe kunnen we ons gebouw, dat al breed wordt gebruikt, nog meer benutten?

Ga er even voor zitten of praat er over met anderen, vul het in, dit mag ook via de mail. Alle meningen en suggesties zijn voor ons waardevol.

Inleveren kan bij het secretariaat of in de speciale “ Meedenk”brievenbus bij de ingang of stuur je antwoorden naar ons op via boskoop@sintjandd.nl.

Meedenken kan via het onderstaande formulier.

Nieuws Boskoop
Poolse Voedselzegening (8 april)

Op Stille Zaterdag (8 april) zal in de H. Joannes de Doperkerk in Boskoop de jaarlijkse Poolse voedselzegening zijn. De Polen gaan naar de kerk met een mand gevuld met traditionele gerechten: eieren (pisanki), gerookt vlees, zout, peper, brood. Dit voedsel wordt gebruikt om op Paaszondag een gezegend ontbijt te hebben.

  • De voedselzegening zal plaats vinden in de H. Joannes de Doper, A.P. van Neslaan 50 in Boskoop. Op zaterdag 8 april, aanvang 15.00 uur.

De voedselzegening kan ook meegevierd worden via de livestream. https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/00015            

POLSKIE ŚWIĘCENIE  POKARMÓW 

WIELKA SOBOTA -8 KWIETNIA w BOSKOOP

W tym dniu w naszej parafii odbędzie się coroczne poświęcenie pokarmów .

W WIELKĄ  SOBOTĘ Polacy przychodzą do kościoła z wypełnionymi koszyczkami tradycyjnych produktów takich jak: jajka,wędliny,sól,pieprz,chlebek….

Te poświęcone pokarmy znajdą się na Wielkanocnym stole jako świąteczne śniadanie. Niektórzy holenderscy parafianie chcą także uczestniczyć w poświęceniu pokarmów, tak jak my, Polacy, jako znak,że wszyscy razem jesteśmy połączeni z Jezusem.

  • Poświęcenie pokarmów odbędzie się w katolickim kościele przy ulicy A P van Neslaan 50 w Boskoop 8-go kwietnia o godz 15:00.

Osoby,które nie beda w stanie uczestniczyc w poswieceniu pokarmow fizycznie ,serdecznie zapraszamy na livestream. https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/00015

Uitnodiging Poolse Voedselzegening
Nieuws Boskoop
Tour of Faith in Boskoop

Op zondag 26 februari vierden de jongeren van Tour of Faith samen de eerste zondag van de Veertigdagentijd. Ze kwamen daarvoor bijeen in Boskoop in de H. Joannes de Doper kerk (Parochie Sint Jan de Doper). Daar bereidt zich een groep jongeren voor op deelname aan de Wereldjongerendagen deze zomer in Lissabon.

De Tour of Faith werd geleid door diaken Iwan Osseweijer, coördinator voor de WJD vanuit het bisdom naar Rotterdam. Ook aanwezig waren priester Sander Verschuur en pastoraal werker Johnny Tran uit Dordrecht met jongeren uit hun parochie. Pastoraal werker Rob Lijesen van de parochie was gastheer. Jongerencantorij Bodegraven zorgde voor de muzikale ondersteuning.

Vanuit de Schriftlezingen preekt de bisschop over de Veertigdagentijd als periode van bezinning. De evangelielezing van deze zondag (Matteüs 4, 1-11) beschrijft hoe Jezus in de woestijn door de duivel op de proef wordt gesteld. De bisschop vertelt dat Jezus bij elk van de beproevingen de duivel antwoordt met woorden uit de Schrift. Zo zegt Jezus: “Niet van brood alleen leeft de mens, maar van alles wat uit de mond van God voortkomt” (cf. Deuteronomium 8, 3).

Diaken Iwan Osseweijer leest voor uit het Evangelie.

Bisschop Van den Hende: “Hoe is dat in ons leven? Gaan we bewust om met ons eten en drinken? Kunnen wij verder kijken dan onze eigen boterham en de dingen die zo gewoon voor ons zijn en daarvan delen met de mensen die het nodig hebben? Dan kunnen wij met Jezus zeggen: nee, wij leven niet van brood alleen.” De bisschop spreekt ook over de andere twee beproevingen en de antwoorden van Jezus met woorden uit de Schrift: “Gij zult de Heer uw God niet op de proef stellen” (cf. Deut. 6, 16). “De Heer uw God zult gij aanbidden en Hem alleen dienen” (cf. Deut. 6, 13). En hij roept op om de Veertigdagentijd zo met Jezus te beleven.

Daarna is er koffie en thee in de ruimte bij de kerk, waar vrijwilligers van de parochie de jongeren gastvrij onthalen en hen later ook een soep- en broodmaaltijd aanbieden. Na een korte voorstelronde geeft diaken Iwan Osseweijer de bisschop het woord voor de catechese. Verschillende jongeren zijn op weg om met Pasen opgenomen te worden in de Kerk. De bisschop sluit daarbij aan en spreekt in zijn catechese over de weg van het doopsel naar de eucharistie en de weg van het geloof naar de liefde.

Bisschop Van den Hende geeft tijdens Tour of Faith catechese aan de aanwezige jongeren.

“Zoals de doop bedoeld is om verder te groeien naar de eucharistie, is het ook de bedoeling dat we van het geloof groeien naar de waarachtige liefde.” De bisschop vertelt over de leerlingen van Jezus die in Handelingen van de apostelen “aanhangers van de Weg” worden genoemd (Handelingen 9, 2). In kleine groepen gaan de jongeren daar vervolgens over in gesprek: Ben jij een aanhanger van de Weg en wat betekent dat voor jou? En wat betekent het dat Jezus tegen ons zegt: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Johannes 14, 6)?

De bijeenkomsten van Tour of Faith staan in het teken van de DOCAT. Voor jongeren die meegaan naar de Wereldjongerendagen is de Tour of Faith zo een inhoudelijke voorbereiding.

Ben je geïnteresseerd?

De volgende datums en locaties van Tour of Faith zijn bekend:

Nieuws Boskoop
Voedsel Deelkast; duurzaam, delen, ruilen & helpen

Een voedsel deelkast ook wel buurtkast; het concept is simpel zet erin wat je over hebt en/of haal er uit wat je nodig hebt.  

Voorraadkast voor en met elkaar. Wie kent het niet? Achterin je keukenkastje staan nog steeds potjes of blikjes die je vorig jaar kreeg of kocht. Zonde om weg te gooien, maar diep van binnen weet je eigenlijk al dat je er niets mee gaat doen. Daar is nu een oplossing voor, de Voedsel Deelkast!  

Voedselverspilling. Er wordt in ons land nog altijd op grote schaal goed voedsel verspild doordat het onaangetast in de prullenbak beland. Zonde in het kader van duurzaamheid en zonde want er zijn andere mensen die dat voedsel wel graag willen eten. 

Helpen. Naast duurzaam om voedselverspilling tegen te gaan is het ook een manier om te helpen. Voor mensen die het niet zo breed hebben is de voedsel deelkast een makkelijke en laagdrempelige manier om gratis voedsel of hygiëneproducten te pakken en hiermee hun boodschappen aan te vullen.   

Neem mee wat je nodig hebt 

  • Pak gratis een paar dingen … 

en laat ook iets voor een ander over.  

Geef wat je kunt missen

  • Voedsel of verzorgingsproducten in gesloten en onaangebroken verpakkingen. 
  • Houdbaarheidsdatum mag nog niet verlopen zijn. 
  • Geen alcohol, medicijnen of tabak. 

Deze Voedsel Deelkast staat op het kerkplein van geloofsgemeenschap H. Joannes de Doper, A.P. van Neslaan 50 in Boskoop,  achter de garage vlakbij de ingang van de familiekamer. 

De Voedsel Deelkast is voor iedereen in Boskoop, wel of niet verbonden aan de geloofsgemeenschap. De lokale werkgroep PCI-Boskoop coördineert het beheer van deze Voedseldeelkast. Vragen of tips voor deze Voedsel Deelkast kunnen gemaild worden naar PCI-Boskoop@outlook.com 

Meer informatie over deze voedsel deelkast en de PCI-Boskoop scan de onderstaande QR-code:

Sint Jan de Doper parochie