Carnavalsmis 2022


Carnavalsmis 2022

Na 2 jaar afwezigheid kon het eindelijk weer, de carnavalsmis!

Het thema voor de carnavalsmis was dit jaar ‘Geloof jij het?’. Een actueel thema in tijden van ‘fake news’ en complottheorieën. Op de carnavalskar was het thema duidelijk zichtbaar. Om voor eens voor altijd zekerheid te krijgen, werd een ludieke peiling uitgevoerd bij de vele toeschouwers langs de carnavalsoptocht. Deze toeschouwers werden vervolgens uitgenodigd om op zondag 5 juni, om 13:00 uur de uitslag van de opiniepeiling bij te wonen. Want op dat moment was het hoogtepunt van het carnavalsweekend: de carnavalsmis!
De kerk was goed gevuld met carnavalsvierders. Iedereen uitbundig verkleed en benieuwd naar de muziek en de boodschap. En deze boodschap kwam aan. Want als we eerlijk zijn… twijfelen doen we allemaal wel eens toch? Gelukkig zijn we daarmee in goed gezelschap. Ook Thomas twijfelde al. Pastor Lijesen heeft ons op het hart gedrukt dat we gerust mogen zijn. We lijken allemaal op Thomas die het smeulende vuurtje niet wilde laten doven. Dat laat Reeuwijk zien, bijvoorbeeld in hoe we ons inzetten voor elkaar.
Natuurlijk is leuk als kerkgangers de carnavalskar, muziek (o.a. van blaaskapel de Uitblazers), creatieve werkvormen (de uitslag van de opiniepeiling) en verwijzingen naar actualiteit waarderen. Maar het allermooiste gebeurde later op de dag en avond, tijdens het carnavalsfeest. Mensen hebben de boodschap gevoeld en spraken dat ook uit. Hun geloof ‘is voldoende’. Vuur blijft branden als er een goed samenspel is tussen mensen. Wat is het mooi wanneer we dat met elkaar kunnen concluderen.Sint Jan de Doper parochie