Binnenkort start nieuw seizoen Catechese van de Goede Herder


Binnenkort start nieuw seizoen Catechese van de Goede Herder

Ontdek de Catechese van de Goede Herder: Atrium 1 (3-6 jaar)

In deze christelijke catechesemethode staat het kind en diens relatie met God centraal. Al vanaf drie jaar kunnen kinderen de kans krijgen in de traditie van de Kerk te groeien in liefde voor en kennis van God.

De methode is meer een verkondiging van het geloof, dan een aanleren ervan. De aanpak is deels gebaseerd op de katholieke pedagoge Maria Montessori. De kinderen werken in een ruimte die het atrium wordt genoemd, met allerlei op maat gemaakte materialen, waardoor ze in aanraking komen met de liturgie van de kerk en de hele Bijbel.

Het atrium

Het atrium is een speciaal ingericht ruimte waar de relatie tussen God en het kind kan opbloeien. Kinderen krijgen hier telkens thema’s gepresenteerd, en kunnen zelf hun activiteiten uitkiezen. Er wordt veel in stilte gewerkt, maar ook gezamenlijk gebeden en gezongen, eventueel met muzikale begeleiding door de kinderen zelf.

De materialen

De materialen in het atrium worden op een aantrekkelijke manier getoond, waardoor de kinderen worden uitgenodigd om op ontdekking te gaan en zich in hun eigen tempo te verdiepen in het geloof. Er worden geen lesboeken gebruikt, maar allerlei materialen die nauw zijn verbonden met de Bijbelse en liturgische bronnen. Er zijn onder andere 3D-kaarten, miniatuurvoorstellingen van verhalen uit de Bijbel en een klein altaar met alle bijbehorende voorwerpen. Door te werken met deze materialen overdenken en verinnerlijken de kinderen het onderwerp dat deze uitbeelden.

De bijeenkomsten

Drie keer per maand krijgen de kinderen van drie tot zes jaar op woensdagmiddag catechese. Bekijk onder aan deze pagina de agenda met alle datums van het aankomende seizoen.

Locatie: H.-Josephkerk, Aalberseplein 2 in Gouda
Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de landelijke website van de Catechese van de Goede Herder. Voor vragen en aanmelding kun je ons bereiken via: goedeherder@sintjandd.nl.Sint Jan de Doper parochie