Infomiddag: Catechese van de Goede Herder


Infomiddag: Catechese van de Goede Herder

In november start in onze parochie de Catechese van de Goede Herder. Deze methode laat jonge kinderen (3 tot 6 jaar) kennis maken met het katholieke geloof. Omdat deze leeftijdsgroep nog niet zo veel kennis kan verwerken, wordt hen weinig theoretische informatie gegeven, maar is er vooral ruimte om te ontdekken.

Centraal staat Jezus, de Goede Herder, met wie kinderen al vroeg een relatie kunnen aangaan. Hij zorgt voor ons, kent ons bij naam en komt ons zoeken als we Hem kwijt zijn. De kinderen identificeren zichzelf al snel met de schapen. In het Atrium ontdekken de kinderen: ‘God is liefde’, ‘Jezus is opgestaan’ en ‘Wij zijn Zijn schapen’. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van veel 3D-materialen, waaronder kindvriendelijke figuurtjes in diorama’s en miniatuurversies van voorwerpen uit de kerk (bijv. een altaar).

Ben je nieuwsgierig geworden wat deze catechese voor jouw (klein)kind kan betekenen? Op woensdagmiddag 2 november is er tussen 15.00 en 16.00 uur vrijblijvend een informatiebijeenkomst voor de ouders, grootouders en de kinderen bij de H.-Josephkerk, Aalberseplein 2 in Gouda. Op 9 november zal de catechese vervolgens van start gaan.Sint Jan de Doper parochie