6 april 2024: derde Conferentie Missionaire Parochie in Veenendaal!


6 april 2024: derde Conferentie Missionaire Parochie in Veenendaal!

Op 6 april 2024 vindt in Veenendaal de derde Conferentie Missionaire Parochie plaats met als thema ‘Volg Mij’. Na de twee eerdere, succesvolle edities kunnen we je nu al beloven dat deze conferentie een dag vol inspiratie en ontmoeting wordt. Bouwen aan een missionaire parochie kan niemand alleen. Daarom willen we vanuit onze parochie opnieuw met een grote groep parochianen, vrijwilligers, bestuursleden en leden van het pastoraal team naar deze conferentie gaan. Zet de conferentie alvast in uw agenda en nodig anderen uit hetzelfde te doen!

Wanneer vindt de conferentie plaats?

De conferentie Missionaire Parochie vindt plaats op zaterdag 6 april 2024, van 9.30 uur tot 17.00 uur. Voor wie wil, is er op vrijdagavond 5 april om 20.00 uur een voorprogramma met gezamenlijk gebed voor de conferentie en aansluitend ontmoeting. Parallel hieraan vindt een pre-event voor jongeren plaats: studenten en young professionals t/m 35 jaar zijn hiervoor van harte uitgenodigd! 

Het programma

Ben je nieuwsgierig naar het programma? Bekijk dan snel onderstaand overzicht en houdt ook zeker de website van de Missionaire Parochie in de gaten.

Vrijdagavond 5 april
19.00 uur:    Inchecken al mogelijk: welkom!
20.00 uur:    Gezamenlijk gebed 
                    Parallel: pre-event voor jongeren
20.45 uur:    Informele ontmoeting 
Zaterdag 6 april
08.30 uur:    Inchecken en ontvangst
09.30 uur:    Start programma
● Eucharistieviering met kardinaal W. Eijk
● Inleiding door Arnoud Drop en Mirjam Spruit
● Getuigenissen van parochies uit binnen- en buitenland
● Gezamenlijke lunch
● Interactief programma o.l.v. Hadewijch Klaassen
● Seminars, parallel aan hoofdprogramma 
● Gezamenlijk gebed
17.00 uur:    Einde van het programma

Kosten en aanmelding

Het reguliere vroegboektarief bedraagt €35,00 per persoon, maar vanaf vijf personen geldt een speciaal tarief van €30,00 per persoon. Daarom willen we je vragen om je aan te melden via missie.parochie@sintjandd.nl, zodat we voor wie mee wil een voordeliger groepsticket kunnen aanschaffen. Ga je liever op eigen gelegenheid? Het is dan evengoed mogelijk om via de parochie een voordeliger ticket aan te schaffen. Let op: het vroegboektarief geldt tot 1 februari 2024, daarna gaat de prijs omhoog.

Locatie & Vervoer naar De Basiliek

De Conferentie Missionaire Parochie wordt gehouden bij Evenementenlocatie ‘De Basiliek’, Wiltonstraat 56, Veenendaal. Deze locatie ligt vanaf Gouda gezien op ongeveer een uur reizen, vlak naast de A12. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid aanwezig. Kom je met de trein, dan is de loopafstand tien minuten vanaf station Veenendaal – De Klomp. Bij voldoende aanmeldingen vanuit onze parochie, overwegen we groepsvervoer per bus aan te bieden. Geef je belangstelling aan bij je aanmelding. Wil je al op vrijdagavond 5 april aansluiten, dan dien je zelf voor vervoer en overnachting te zorgen.

Meer informatie en aanmelden

Bezoek www.missionaireparochie.nl voor meer informatie en het volledige programma. Ga je mee, meld je dan aan via missie.parochie@sintjandd.nl om gebruik te maken van het speciale vroegboektarief. Heb je vragen? Mail ook dan naar bovenstaand mailadres.

Impressie Mini-conferentie Missionaire Parochie 2023

Wil je alvast proeven wat deze conferentie inhoudt? Kijk hieronder de video en foto’s van de Mini-conferentie Missionaire Parochie 2023 terug.Sint Jan de Doper parochie