Cursus: Sociale Leer van de Kerk


Cursus: Sociale Leer van de Kerk

Naast het loven, aanbidden en communiceren met de Heer, hebben we als christenen de verantwoordelijkheid voor de medemensen en de samenleving. De Veertigdagentijd voor Pasen is bij uitstek de tijd om bij deze opgave stil te staan. Velen doen dat bijvoorbeeld door hun bijdrage te leveren aan de Vastenactie. Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid om een inhoudelijke bezinning op de sociale opgave van de Kerk te hebben.

Data

Op vier zaterdagochtenden besteden we aandacht aan de Sociale Leer van de Kerk, zoals die vanaf het einde van de 19de eeuw tot op vandaag ontwikkeld is:

  • Zaterdag 17 februari
  • Zaterdag 2 maart
  • Zaterdag 9 maart
  • Zaterdag 16 maart

Locatie

De locatie van de bijeenkomsten is: Pax Christiekerk, Mathenesserdijk 23, Rotterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met OV (metrostation Marconiplein). In de buurt kunt u (betaald!) parkeren op straat of in de parkeergarage van het nabijgelegen winkelcentrum.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden.

Programma

De bijeenkomsten ‘Bouwen aan een beschaving van liefde’ zijn een inleiding op de Sociale Leer van de Kerk en een eerste kennismaking. Tijdens deze vier bijeenkomsten komen de belangrijkste uitgangspunten en grondbeginselen van de sociale leer aan bod en hoe deze in praktijk van de Kerk en katholieke maatschappelijke organisaties gestalte krijgen. Dit wordt gespiegeld aan de eigen sociaal-maatschappelijke inzichten, ervaringen en/of gelovige inzet van de cursisten.Sint Jan de Doper parochie