Diaconale Impulsdag 2022: Samen – Geraakt & Goed doen


Diaconale Impulsdag 2022: Samen – Geraakt & Goed doen

De Diaconale Impulsdag 2022 komt er aan! De datum is zaterdag 14 mei 2022 en als thema hebben we gekozen: Samen – Geraakt & Goed doen. Van harte nodigen we iedereen uit voor deze dag.

Onze diaconale impulsdag begint  om 10.00 uur in Gouda en eindigt om 14.00 uur in Boskoop. Ons programma ziet er als volgt uit:     

10:00 – 10:45 Programma in de Antoniuszaal in Gouda

11:00 – 11:30  Fietsen/rijden naar Bodegraven   

11:30 – 12:30  Bezoek aan Bodegraven met aangeboden lunch

12:30 – 13:00 Fietsen/rijden naar Boskoop         

13:00 – 13:30 Bezoek aan Boskoop 

13:30 – 14:00 Gebedsviering

Aanmelden, graag voor 11 mei via: parochie@sintjandd.nl.

Het toegangskaartje voor deze dag is een gift in natura voor de Voedselbank Moordrecht. Dus kom maar op met die rijst, tandpasta, shampoo en macaroni! 

Het is een dag voor iedereen en al onze geloofsgemeenschappen leveren er een bijdrage aan. Deze dag is bedoeld om ons kennis te laten maken met de diaconie in de hele parochie, elkaar te leren kennen en ons verbonden te voelen.

We laten ons niet alleen inspireren, maar komen ook in beweging en gaan bij elkaar op bezoek om te zien en te horen hoe geloofsgemeenschappen hun liefde voor de aarde en de mens in praktijk brengen.

In Gouda verbinden we de twee encyclieken Laudato Si en Fratelli Tutti met elkaar. Paus Franciscus nodigt ons daarin uit om te ontdekken wat ieder van ons kan doen om aan een betere toekomst te bouwen voor de aarde en onze medemens. In Fratelli Tutti geeft hij ons handvatten om deze nieuwe manier van leven te omarmen.

Anders dan andere jaren bezoeken we een aantal goede voorbeelden in onze parochie. De eerste vinden we in Bodegraven, omdat zij op allerlei manieren zorg dragen voor de medemens. Ze gaan het vertellen! 

Na de lunch gaan we op pad naar Boskoop, waar we uitleg krijgen over wat zij doen om een Groene kerk te zijn. De dag wordt in Boskoop afgesloten met gebedsdienst, die wordt verzorgd door gebedsleiders uit Waddinxveen en Reeuwijk.

Deze dag wordt u aangeboden door de parochie omdat we samen geraakt zijn en goed doen!

Met een hartelijke groet en heel graag tot ziens,

De werkgroep:

Elselien van Diffelen

Wilma van Erdewijk

Zita Kolder

Pastor Rob LijesenSint Jan de Doper parochie