Eerste Heilige Communie


Eerste Heilige Communie

Door de grote impact die corona in onze samenleving heeft gehad en nóg heeft, waren wij gedwongen om de Eerste Heilige Communie dit jaar in onze parochie helaas niet door te laten gaan.
Volgend jaar willen we er dan ook een groot feest van maken, want voor het eerst deelnemen aan de tafel van de Heer (de Eucharistie) is een groot feest. We gaan met enthousiasme en creativiteit aan de slag met een leuk en leerzaam voorbereidingsproject. De kinderen die zich al hadden aangemeld worden uitgenodigd. Ook nieuwe kinderen kunnen zich aanmelden: vanaf groep 4 van de basisschool is ieder van harte welkom!
De voorbereiding vindt deels plaats tijdens verschillende gezinsochtenden. Daarnaast zijn er ook geregeld momenten van voorbereiding in de eigen kerk.
Ook de ouders krijgen een stukje begeleiding. Het is goed om een stukje ‘opfriscursus’ te krijgen om daarmee het kind thuis te kunnen begeleiden.

Meer informatie over de EHC en een aanmeldformulier vindt u hier: https://www.sintjandd.nl/1e%20communie/
Aanmelden voor de Eerste Heilige Communie kan ook via het secretariaat van de eigen gemeenschap. De inschrijving sluit op 15 oktober 2021.
De kinderen die al aangemeld zijn, hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

Saskia van Winden
Pastoraal werkster
en Werkroep Eerste Heilige CommunieSint Jan de Doper parochie