Film ‘Het Lied van Bernadette’ (16 april)


Film ‘Het Lied van Bernadette’ (16 april)

De naamdag (sterfdag) van Bernadette, 16 april, valt dit jaar op zondag en wordt daarom niet in de liturgie gevierd. Maar aangezien de parochie 29 april naar Lourdes gaat, is het toch een geschikt moment om de film ’Het Lied van Bernadette’ te draaien. In Lourdes zal deze film niet gedraaid worden, want er is een nieuwere film. Het Lied van Bernadette is een stokoude zwart-wit-film uit 1943.

De Oostenrijkse auteur Franz Werfel kwam op de vlucht voor de Jodenvervolging in Lourdes terecht en deed er de gelofte een boek over Soubirous te schrijven als zijn leven gespaard zou blijven. Het resultaat was de roman Das lied von Bernadette (1941). Naar het boek werd in de Verenigde Staten een film gemaakt, The Song of Bernadette, die in 1944 vier Oscars en drie Golden Globes won. De film is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling.

Komt u ook?

We draaien de film op zondag 16 april in de Antoniuszaal in Gouda, Aalberseplein 2, na het koffiedrinken na de H. Mis van 11.00 uur. De start van de film zal dan rond 12.45 uur zijn. De film duurt ruim 2 uur. Inclusief pauze zal het dus tot ongeveer 15.00 uur duren. Toegang is vrij, maar er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de koffie en thee en de apparatuur die ervoor nodig is. Uiteraard zijn alle Lourdesbedevaartgangers hierbij speciaal uitgenodigd.Sint Jan de Doper parochie