Geloofsleerlingen zijn van start gegaan


Geloofsleerlingen zijn van start gegaan

De acht bijeenkomsten voor de geloofsleerlingen zijn weer gestart.

  • Op donderdag 16 februari is de eerste avond met o.a. inleiding en kennismaking.
  • De donderdagen 23 februari en 2 maart gaan over de Bijbel.
  • Woensdag 8 maart en donderdag 16 maart wordt de geloofsbelijdenis behandeld.
  • Donderdagen 23 maart en 30 maart wordt gesproken over de sacramenten en de liturgie.
  • Woensdag 26 april is de afsluitende avond met o.a. de uitleg van de symboliek van het kerkgebouw.

Gebed voor geloofsleerlingen

Het is altijd even wennen als je nieuw bent. Daarom doen we op alle parochianen een beroep om de geloofsleerlingen vooral gastvrij te ontvangen. Help hen, op een manier die bij jou past, om zich thuis te voelen in onze gemeenschap. Daarom vragen wij je ook te bidden, voor hen die als geloofsleerlingen het traject van het catechumenaat zullen volgen, zodat zij worden gesterkt in hun geloof in onze barmhartige Vader.

Goede God, Vader, Zoon en Heilige Geest,
Wij vragen en bidden U: ontferm U over de geloofsleerlingen die U beter willen leren kennen en samen met U hun levensweg willen vervolgen. Versterk hen in hun geloof in U en sta hun bij tijdens hun voorbereiding op het ontvangen van de heilige sacramenten. Bereid hen voor, op het ontvangen van Uw Heilige Geest. Maak dat de woorden die zij leren, gegrift mogen worden in hun harten.
Door Christus onze Heer.
Amen.

Worstel je met bepaalde geloofsvragen? Of wil je weten of katholiek worden iets voor jou is?

Ben je zoekende en worstel je met vragen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Hij aan het kruis? Waarom en hoe kun je bidden? Hoe zit het met de Kerk? Misschien is de Alpha-cursus dan iets voor jou.

Of wil je weten of katholiek worden iets voor jou is? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Wil je meer informatie, een vrijblijvend gesprek of wil je jezelf aanmelden voor het traject van geloofsbegeleiding, dan kun je via het Centraal Parochie Secretariaat contact opnemen met het pastoraal team. Zij zullen jou op weg helpen met jouw geloofsvragen en twijfels. Stuur een mail naar parochie@sintjandd.nl of bel 0182-513056.Sint Jan de Doper parochie