Gouda en de kerken ondertekenen document religieus cultureel erfgoed


Gouda en de kerken ondertekenen document religieus cultureel erfgoed

Onlangs heeft pastoor Van Klaveren namens de parochie  en de Goudse RK begraafplaats een Gouds document over het religieus cultureel erfgoed getekend. De bijeenkomst met de gemeente en vertegenwoordigers van andere kerken was in de St. Jan en was het sluitstuk na 1 ½ jaar samenwerking gericht op het behoud en uitdragen van ons erfgoed zowel in stenen, roerend zaken maar ook immateriële waarden.

Een schat aan informatie is verzameld over alle religieuze zaken in Gouda: oude kloosters, kerken en inventaris. Ook de begraafplaatsen en voormalige kerken komen in het document aan de orde , bijv. de vml. Allerheiligst Sacramentskerk.

Partijen gaan zich gezamenlijk inzetten voor het behoud, maar ook voor het verder ontwikkelen van de rol van de verschillende geloofsgemeenschappen voor het welzijn in brede zin van de stad. Ook wij hebben op ons genomen verder te werken aan Groene Kerk, de educatie over ons erfgoed, het onderhouden, maar ook meer toegankelijk maken van onze “kerkschatten”.

Daarbij past het symbolisch overdragen van enkele siervazen en mogelijk nog andere objecten aan het Museum Gouda. Door ze in de museale setting te plaatsen zijn ze veel meer zichtbaar en daarmee ook getuigenis van ons RK erfgoed en geloof.Sint Jan de Doper parochie