Goudse passie keert na 10 jaar terug in Gouda


Goudse passie keert na 10 jaar terug in Gouda

In 2011 vond de eerste ‘The Passion’ plaats in Gouda. Deze werd landelijk op tv uitgezonden en kreeg in juni 2012 de prijs voor het beste stadspromotie-evenement van de stichting Nationale Evenementenprijzen. Omdat deze jaarlijks terugkerende en in hoge mate gewaardeerde ‘Passion’ in verschillende steden in Nederland nu niet door kan gaan, is in Gouda een mogelijkheid gecreëerd om, buiten lopend, toch een ‘Passie’ te beleven.

Een prachtige route in en om de binnenstad van Gouda voert langs de 14 kruiswegstaties van Willem Hesseling. In deze hedendaagse schilderijen heeft hij het lijdensverhaal van Jezus Christus verbeeld. De kunstwerken zijn op bijzondere en toeristisch aantrekkelijke plekken tentoongesteld en kunnen van buitenaf worden bekeken. Gedurende de 40-dagentijd voor Pasen is de route dagelijks individueel te beleven.

Het resultaat is een toeristische- , kunst- en spirituele wandelroute langs deze kunstwerken in de 40 dagentijd voor Pasen. De totale route bedraagt 4,1 km.

Houd u wel aan de coronamaatregelen. Dit betekent 1,5 meter afstand houden en loop met niet meer dan 2 personen. Houd u aan de (actuele) Corona maatregelen te vinden op rijksoverheid.nl

Hier kunt u verdere informatie vinden…Sint Jan de Doper parochie