Inzet Vormelingen Vastenactie


Inzet Vormelingen Vastenactie

Afgelopen februari is het nieuwe vormseltraject van start gegaan! Met vormelingen (en hun ouders/verzorgers) vanuit de hele parochie gaan we de komende tijd aan de slag. Er vinden verschillende bijeenkomsten plaats waarbij elke keer een ander thema op creatieve wijze centraal staat. Zo heeft er een teambuilding plaatsgevonden waar de vormelingen elkaar beter leerden kennen.

U zult de vormelingen als kerkganger ook regelmatig voorbij zien komen. Zo hebben een aantal vormelingen 20 maart geholpen bij de plantenverkoop in Reeuwijk voor de vastenactie. Het goede doel van de vastenactie is dit jaar El Arbol. Deze stichting zet zich in voor natuur en milieu en voor verbetering van de levenskwaliteit van vooral vrouwen en kinderen in Nicaragua. De vormelingen gingen enthousiast aan de slag en hadden aan het einde van de ochtend bijna alle plantjes verkocht. In totaal is er voor El Arbol 515 euro opgehaald!

Een aantal vormelingen zullen voor de vastenactie ook marsepeinen bonbons maken en verkopen op zaterdag 2 april in Moordrecht en op zondag 10 april in Gouda na de viering. Op deze manier leren de vormelingen de verschillende kerken op een leuke manier kennen en zetten ze zich in voor de medemens. Kom dus vooral langs bij de vieringen!Sint Jan de Doper parochie