Kerstactiviteiten in parochies Sint Jan de Doper, St.-Barnabas en H.-Bartholomeus


Kerstactiviteiten in parochies Sint Jan de Doper, St.-Barnabas en H.-Bartholomeus

De feestelijke kerstperiode staat voor de deur, en in de verschillende geloofsgemeenschappen van de parochies Sint Jan de Doper, St.-Barnabas (Haastrecht) en H.-Barholomeus (Schoonhoven) is er van alles te beleven. Laat je meevoeren door de warme kerstsfeer en geniet samen met familie en/of vrienden van onze bijzondere activiteiten. Hier is een overzicht van wat er binnen de geloofsgemeenschappen te doen is:

Bodegraven

 • Levende Kerststal: Kom en ervaar het echte verhaal van Kerstmis. Op maandag 25 december (eerste kerstdag) tussen 14.00 tot 16.30 uur ben je van harte welkom om binnen te lopen en deel uit te maken van deze kerstbeleving. De H.-Willibrorduskerk wordt omgetoverd tot een levendig tafereel met prachtig gekostumeerde personages die het verhaal rondom de geboorte van Jezus tot leven brengen. Klik hier voor meer informatie.

Boskoop

 • Kerstlunch concert: Op zaterdag 16 december, van 12.00 tot 13.00 uur, verwelkomen we je voor een feestelijke kerstlunch met sfeervolle kerstliederen. Geniet van koffie, thee, chocolademelk en heerlijk kerstbrood. Een smaakvolle middag vol muziek en gezelligheid! Klik hier voor meer informatie.
 • Kerststalroute: Doe mee aan onze betoverende Kerststalroute, georganiseerd door de R.-K. Geloofsgemeenschap H. Joannes de Doper en de Protestantse Gemeente Boskoop. Wandel van 16 tot en met 27 december, tussen 11.00 en 18.00 uur, door Boskoop en bewonder prachtige kerststallen. Het kerststalrouteboekje is verkrijgbaar vanaf 14 december. Klik hier voor meer informatie en het routeboekje.
 • Kindje wiegen: Ben je ook zo benieuwd naar het schattige baby’tje dat dit jaar de hoofdrol van kindje Jezus speelt? Kom dan op 26 december, tweede kerstdag, tussen 14.30 en 15.15 uur naar de H.-Joannes de Doperkerk en speel mee in het kerstverhaal.

Gouda

 • Laat jouw kerstkindje zegenen: Tijdens de Ankerzondag op 17 december kun je het kindje Jezus van jouw kerststal meenemen naar de kerk. Na afloop van de eucharistieviering wordt deze door de pastoor gezegend. We vragen God dat Jezus mag thuiskomen in de harten van alle mensen en dat het gezegende kerstdagen mogen zijn.
 • Kerstmarkt t.b.v. PCI: Op zondag 17 december, aansluitend aan de eucharistieviering in de H.-Josephkerk van 11.00 uur, is het mogelijk om te struinen langs de kerstmarkt t.b.v. de PCI. Enkele kunstzinnige vrijwilligers hebben prachtige kerststukjes gemaakt. Ontdek ook de kleurige decoraties om jouw huis voor Kerstmis op te fleuren. Ook te koop: diverse (kerst)artikelen en heerlijke witte en rode PCI-wijn. Dankzij jouw aankopen kan de PCI mensen met financiële problemen te ondersteunen.
 • Kerstviering voor peuters en kleuters: Op zondag 24 december zal er ’s middags in de H.-Josephkerk om 16.30 uur een speciale peuter- en kleuterviering zijn. In deze viering wordt het kerstverhaal verteld en nagespeeld door de kinderen met zang en muziek. Er ligt kleding klaar, maar je mag ook je eigen (bijpassende) verkleedkleren meebrengen.

Haastrecht

Op dit moment zijn er van Haastrecht geen activiteiten bij ons bekend.

Moordrecht

 • Openstelling kerk: Aansluitend aan de hoogmis van 11.00 uur op eerste kerstdag, maandag 25 december, is er na afloop van de viering gelegenheid voor een moment van bezinning. De kerk zal deze dag wat langer geopend blijven, tot ongeveer 13.30 uur. U bent welkom om na de viering nog even te blijven om het kerstgevoel met elkaar te delen. 

Reeuwijk

 • Kinderwoorddienst: Inmiddels is de adventstijd begonnen. We nemen de kinderen graag mee in aanloop naar Kerstmis! Laat jouw kind(eren) daarom gerust aansluiten bij de Kinderwoorddienst tijdens de viering van 9.00 uur op zondag 3, 10 en 17 december.
 • Kerstmarkt: Op 9 december 2023, tussen 11.00 en 16.00 uur, wordt op het kerkplein bij de H.H.-Petrus & Pauluskerk een gezellige kerstmarkt georganiseerd. Van kerstbomenverkoop, een loterij tot diverse andere activiteiten, er is voor iedereen wat te beleven. De opbrengst wordt ingezet voor nieuwe spots, zodat de kerktoren het hele jaar prachtig verlicht kan worden.
 • Bezoek de kerststal: De kerststal in onze kerk is te bezichtigen voor of na de vieringen en eventueel op afspraak. Neem contact op met het secretariaat van Reeuwijk.

Schoonhoven

 • Tentoonstelling kerststallen: In de H.-Bartholomeuskerk in Schoonhoven zijn ongeveer 150 kerststallen neergezet. De kerk is dagelijks geopend tussen 10.00 en 16.00 uur, dus kom gerust langs om de tentoonstelling te bezoeken.
 • Kerstspel ‘Ga naar Betlehem’: Op zondag 17 december wordt om 15.00 uur de kerstopvoering ‘Ga naar Betlehem’ in de H.-Bartholomeuskerk gespeeld door kinderen uit de parochie. Kom kijken en zing mee met de traditionele kerstliederen.

Waddinxveen

 • Adventsvespers: In aanloop naar Kerstmis wordt op zondag 3, 10 en 17 december om 17.00 uur een adventsvespers gehouden in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59 te Waddinxveen. Klik hier voor meer informatie.
 • QRst-wandeling: Ken je Expeditie Bethlehem nog? Dit jaar is opnieuw een kerstwandeling door het dorp uitgezet, of eigenlijk twee wandelingen. In de nieuwbouwwijk Triangel (14-19 december) en de Oostpolderwijk (21-26 december) wachten zeven borden met QR-codes op jou. Scan ze en ontdek filmscènes uit Expeditie Bethlehem, aangevuld met niet eerder getoond materiaal. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten, is leuk voor alle leeftijden en GRATIS. Geen aanmelding nodig. Bezoek www.qrst-wandeling.nl voor meer info.
 • Levende Kerststal: Op dinsdag 26 december (tweede kerstdag) ben je tussen 14.00 tot 15.00 uur ben je van harte welkom om binnen te lopen en deel uit te maken van de levende kerststal. De middag wordt muzikaal begeleid door Muziekvereniging Concordia uit Waddinxveen.

We wensen je graag een zalig Kerstmis toe en we hopen dat de activiteiten binnen onze parochies bijdragen aan een onvergetelijke kersttijd.Sint Jan de Doper parochie