Een serieus gesprek? Het Leerhuis nodigt u uit! (24 april)


Een serieus gesprek? Het Leerhuis nodigt u uit! (24 april)

“Er zijn thema’s binnen onze Kerk die veel emotie oproepen. Homoseksualiteit is zo’n thema. In de meeste parochies probeert men dit te vermijden door zowel te zwijgen als te dulden. Persoonlijk beschouw ik dit als een zwaktebod. In een volwassen Kerk zou ook over spannende thema’s een open dialoog mogelijk moeten zijn. Dit boek biedt een bouwsteen voor een serieus gesprek.”
(Mgr. De Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch in het voorwoord van dit boek.)

Om een serieus gesprek aan te gaan, dienen we ons goed te informeren. De Bijbel hebben we gemeenschappelijk: wat lezen we daar en hoe interpreteren we het? En hoe gaan we daar in de Kerk dan verder mee om?

Pater Mark-Robin Hoogland cp zal de avond leiden. Het is toegankelijk voor alle geïnteresseerde parochianen.

Wat de Bijbel wél zegt over homoseksualiteit van Daniel Helminiak, vertaald en in overwegingen toegepast door Pater Mark-Robin Hoogland en uitgegeven door Abdij van Berne in 2022.

Van harte uitgenodigd om het gesprek met elkaar aan te gaan op maandagavond 24 april in de zaal van de Joannes de Doperkerk, A.P. van Neslaan 50 in Boskoop. Aanvang: 20.00 uur. Opgeven is niet verplicht maar wel gewenst via e-mail: leerhuis@sintjandd.nl.Sint Jan de Doper parochie