LIVESTREAM Brielle opent bedevaartseizoen op 8 mei


LIVESTREAM Brielle opent bedevaartseizoen op 8 mei

Zaterdag 8 mei start het nieuwe bedevaartseizoen in Brielle. De bedevaartskerk opent voor het eerst weer haar deuren, na de sluiting in de winterperiode. De openingsviering is vanaf 11.00 uur te volgen via de livestream op www.bisdomrotterdam.nl en via YouTube. Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant in de eucharistieviering. De custos van het heiligdom, pastoor Glas, en pater Van den Eijnden ofm concelebreren. Diaken Osseweijer assisteert. De zang wordt verzorgd door cantor Elena Bruins. Zij wordt begeleid op het orgel door Maria Meeuwenoord.

Als jaarthema voor het bedevaartseizoen 2021 is gekozen voor: “Huisgenoten van God”. Het bedevaartsoord koos hiervoor in het verlengde van het Jaar van de Familie dat paus Franciscus voor 2020 afkondigde. “Vanuit het Jaar van de Familie, staan we in het bedevaartsoord stil bij de familie van de Kerk. De gezinnen vormen de huiskerken, maar zij zijn verbonden met andere leden van de Kerk; de Kerk wereldwijd, maar ook door de eeuwen heen”, legt de Bisschoppelijke Brielse Commissie uit. “We zijn gezinsleden van de familie van de Kerk die samenkomen rond de Martelaren die getuigden van hun trouw. Mét hen zijn ook wij huisgenoten van God” (Efeziërs 2, 19-20).

Op zaterdag 10 juli vindt de Nationale Bedevaart Brielle plaats. Ook dan is voorzien in een livestream. De eucharistievieringen in het heiligdom en andere activiteiten zijn vermeld op de website van het heiligdom van de Martelaren van Gorcum: www.martelarenvangorcum.nlSint Jan de Doper parochie