Lourdes, we gaan! 29 april – 6 mei


Lourdes, we gaan! 29 april – 6 mei

Zaterdagochtend 29 april, bij het krieken van de dag, met je lunchpakket voor de eerste dag binnen handbereik, brengt de bus ons naar het treinstation in het Noorden van Frankrijk, daar stappen we op de TGV  de Train à Grande Vitesse! In die trein zitten pelgrims uit het Aartsbisdom en uit parochies van ons eigen Bisdom. Zaterdag 6 mei bent u weer thuis als de dag ten einde loopt.

Omdat onze bedevaart precies in de meivakantie valt nodigen we alle generaties uit. Een mooie gelegenheid om als grootouders, kinderen en kleinkinderen samen op reis te gaan naar de plaats waar de heilige Bernadette de mooie Dame mocht zien. Natuurlijk is er voor de jongste generatie een apart programma.

Tijdens de bedevaart staat de ontmoeting met Maria in de Grot in Lourdes centraal. Hoogtepunt wordt dan ook zeker de openluchtmis bij de Grot, waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette verscheen. Maar ook deelname aan de internationale mis, de dagelijkse lichtprocessie en de sacramentsprocessie behoren tot de vaste ingrediënten van de bedevaart.

De prijzen voor deze bedevaart zijn als volgt:  Volwassenen: € 995 p.p. op basis van een tweepersoonskamer in een 3*hotel. Jongeren (tussen de 12 en 25 jaar) betalen € 695 p.p. op basis van een tweepersoonskamer in een 3* hotel. De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 170. De prijs is volpension, dus alle maaltijden in ons hotel zijn inbegrepen.

Omdat we per TGV reizen geldt het volgende:

U dient zelfstandig de bus en de TGV in- en uit te kunnen stappen.

Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator in de TGV is niet mogelijk behoudens uitzonderlijke gevallen en vooraf overleg. Deze hulpmiddelen zijn in Lourdes gratis te leen van het Huis voor de Pelgrim.

U kunt zich online inschrijven op de website: www.huisvoordepelgrim.nl. Boek de 8-daagse reis per TGV. Vermeldt altijd duidelijk dat u tot de groep ‘Gouda’ behoort.

Wilt u een inschrijfformulier ontvangen? Mail dan naar bedevaart.lourdes@sintjandd.nl.

Namens de werkgroep, Margrit en Robert Snoeren, Angelique Deichmann;

Pastor Rob LijesenSint Jan de Doper parochie